16.07.2015 - 14:22
|
Actualització: 19.07.2015 - 19:17
Els eurodiputats d’ERC-NeCat i Convergència han informat tots els membres del Parlament Europeu de l’acord per a crear un candidatura conjunta amb la societat civil liderada per Raül Romeva. Josep-Maria Terricabras, Ernest Maragall i Ramon Tremosa han escrit a tots els companys parlamentaris per explicar-los que els seus partits havien decidit ‘d’unir forces amb la societat civil catalana per presentar-se plegats a les eleccions’ amb una candidatura que tindrà ‘un únic objectiu: aconseguir un mandat per a la independència’. Destaquen, a més, que Romeva liderarà la llista i que si guanyen ‘començarà immediatament un procés per aconseguir la total independència’.
‘El número u de la llista pro-independència serà l’ex-eurodiputat verd Raül Romeva, un gran polític i vertaderament pro-europeu que durant deu anys va ser un membre honorable i molt treballador d’aquesta cambra’, diuen en l’escrit, enviat als 751 diputats del Parlament Europeu, de vint-i-vuit estats.
‘Les eleccions catalanes del 27 de setembre —continuen— seran, “de facto”, un referèndum sobre la independència de Catalunya, car Rajoy i l’establishment polític espanyol ens han negat repetidament el dret de decidir el nostre futur a través d’un referèndum com el que van permetre Cameron i el Regne Unit a Escòcia.’
En el text, els tres eurodiputats expliquen també la trajectòria de Romeva, molt conegut a Brussel·les. ‘Després de donar suport, durant la major part de la seva vida, a una solució federal per a resoldre el cas català, aquests últims anys ha canviat de visió.’ Romeva, diuen, creu que la independència ‘és la millor solució que té el poble català per a aconseguir justícia social, una societat pròspera i una total integració en la UE’. I prediuen: ‘Aquests mesos vinents seran emocionants per al poble català i per a la democràcia europea.’
Terricabras, Maragall i Tremosa també adjunten als eurodiputats l’informe del CEPS i el CIDBO que es va presentar ahir a Brussel·les, i que indica que a llarg termini una Catalunya independent tindria una situació econòmica millor que no una Catalunya autonòmica, fins i tot en cas de declaració unilateral.