Tegust exportarà en 2017 les seves infusions “100% catalanes” a França, Alemanya i Anglaterra

  • La gironina Tegust, que s'erigeix com la primera marca de gran consum a crear infusions "100% catalanes", preveu donar el salt internacional i obrir-se mercat en la segona meitat de 2017 a França, Alemanya i Anglaterra.

VilaWeb
Redacció
25.09.2016 - 12:51

GIRONA, 25 (EUROPA PRESS)

La gironina Tegust, que s’erigeix com la primera marca de gran consum a crear infusions “100% catalanes”, preveu donar el salt internacional i obrir-se mercat en la segona meitat de 2017 a França, Alemanya i Anglaterra.

“Estem a anys llum del consum d’infusions que es realitza a Europa”, ha explicat en una entrevista d’Europa Press l’impulsor de Tegust, Pep Mascarós, que ha indicat que per iniciar-se en les exportacions té l’assessorament i suport d’Acció i Prodeca, empreses adscrites a la Generalitat.

Tegust, fundada en 2014 i amb seu a Forallac (Girona), amaga el secret del seu origen en un error, i és que Mascarós intentava fer un licor de ratafia quan el que va aconseguir va ser una infusió: “Em va quedar boníssima”.

La companyia, que l’any que ve llançarà una desena de varietats noves, elabora les seves infusions amb plantes aromàtiques cultivades exclusivament a Catalunya, i actualment té 21 referències incloent les tres últimes que ha llançat aquest setembre: Marialluïsa de l’Empordà, Camamilla de Linyola i Menta del Pirineu.

Tegust també comercialitza altres fórmules originals com Aromes del Montserrat, inspirada en el licor d’herbes del mateix nom, o la inspirada en el Girona Futbol Club, que combina la maduixa i la xocolata blanca, a més del producte estrella de la casa: infusió sense alcohol de ratafia.

INFUSIONS AMB NOM I COGNOMS

“Quan vas a un restaurant, el client sempre pregunta quin vi és i on s’elabora, però ningú s’interessa per on s’ha produït una infusió”, diu Mascarós, que vol posar nom i cognoms a les infusions en un context que cada vegada es valoren més els productes de proximitat i quilòmetre zero.

I és que Tegust té en exclusiva l’aprovisionament d’herbes per a infusions en piràmides del Parc dels Olors, una xarxa d’una vintena de parcs catalans dedicats al cultiu i elaboració de productes derivats de les plantes aromàtiques, culinàries i medicinals que representa el 80% de la producció d’aquest mercat.

Després, el Centre Ocupacional i Especial de Feina Tramuntana de Palafrugell s’encarrega de fer l’encaix dels sobres d’infusió, tot i que Mascarós es planteja tenir una fàbrica pròpia en el futur.

Tegust, present en hostaleria, però també en supermercats, herbolaris i botigues ‘gurmet’, va vendre 275.000 piràmides d’infusions en 2015, arribant a unes vendes de 100.000 euros, i les previsions per a aquest 2016 són vendre 700.000 piràmides i facturar 200.000 euros.

A finals de 2016, les seves infusions estaran presents en 1.200 punts d’hostaleria de Catalunya, si bé no distribueix a la resta d’Espanya perquè ha centrat els seus esforços a donar el salt internacional per aprofitar el major consum d’aquesta beguda que es produeix a Europa.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor