TDHF: una connexió directa amb la solidaritat

  • Quatre mesos després dels terratrèmols que van assolar el Nepal, hem parlat amb el fundador de TDHF per conèixer com es troben el país i els seus habitants.

VilaWeb

Fundació Roger Torné (Soledad Román)

04.09.2015 - 13:50
Actualització: 10.09.2015 - 16:49

Han passat quatre mesos des que el Nepal va ser sacsejat per un terratrèmol que va acabar amb la vida de milers dels seus habitants i en va deixar sense llar centenars de milers. El 25 d’abril serà sens dubte un d’aquests dies que van canviar la vida de moltíssimes persones, com a Toni Aguilar, fundador de la fundació TDHF i que, després de deu anys sense veure la seva família i amics, va haver de tornar corrents pocs dies després d’arribar a Barcelona per afrontar les conseqüències de la catàstrofe al barri 18 de Katmandú on treballa l’organització.

Recordo que els dies posteriors al terratrèmol vam estar inundats per la catàstrofe als mitjans de comunicació, matí, tarda i nit. En aquests moments, en canvi, amb prou feines hi ha referències al Nepal excepte per l’obertura de l’Everest o la firma de l’acord per a la construcció d’un oleoducte. Paral·lelament, els nepalesos s’enfronten a la reconstrucció del seu país. I quan dic nepalesos em refereixo a la gent que viu i lluita per la seva subsistència a peu de carrer, perquè, malgrat haver rebut en els últims anys milions d’euros, el Nepal continua sent un dels països més pobres d’Àsia. L’ajuda ha estat curtcircuitada per la corrupció.

En aquest estat de coses, organitzacions petites i d’acció directa, com TDHF, connectades amb les necessitats de la gent, són una alternativa real, desinteressada i, per descomptat, valenta. En la conversa que hem mantingut per conèixer la situació de Katmandú quatre mesos després, en Toni passa gairebé de puntetes per la seva tasca. No li facin cas, no s’avorriran: entrin al seu web, contemplin les fotografies i llegeixin el resum de la seva feina aquests últims mesos; resulten aclaparadores la generositat, l’energia i la vitalitat amb què la duen a terme. Però, sobretot, en llegir els seus informes comprendran per què aquestes organitzacions, petites i generoses, connecten la solidaritat amb la necessitat sense intermediaris que curtcircuitin aquesta relació.

Per seguir llegint l’article feu clic aquí.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor