05.06.2024 - 21:40
|
Actualització: 05.06.2024 - 22:03
El Tast a la Rambla, la fira gastronòmica per excel·lència de Barcelona, celebra el desè aniversari. Enguany es farà a partir de demà i fins diumenge (6-9 de juny) a la plaça de Catalunya, un espai provisional que ja es va estrenar l’any passat, per evitar les obres de la rambla de Santa Mònica. S’hi tornaran a aplegar els restaurants i bars gastronòmics més reconeguts de la ciutat, les pastisseries més prestigioses i una bona representació de vins i caves.
En total, trenta-sis establiments que combinaran espais de degustació amb música, activitats i exhibicions culinàries. Les tapes costaran sis euros cadascuna i, per primera vegada, uns quants establiments permetran el pagament directe amb targeta.
Enguany també s’estrena el premi Tast a la Rambla, un guardó que vol ser un reconeixement a la trajectòria dels professionals de la gastronomia de la ciutat. El primer premiat serà la pastisseria Escribà, que, segons l’organització, s’ha convertit en tota una icona de la Rambla i que ha “sabut anar més enllà i contribuir a la millor gastronomia possible amb imaginació i tenacitat”.
Una fira per a recuperar l’orgull de la Rambla
La fira Tast a la Rambla va néixer l’any 2014 amb la voluntat d’esdevenir la gran fita gastronòmica de la ciutat i, alhora, reivindicar la Rambla com a gran eix lúdic que pretén acostar l’alta cuina als ciutadans. L’esdeveniment és organitzat per l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de la Rambla i l’empresa gastronòmica Grup GSR. En la presentació, que es va fer a la Boqueria, el tinent batlle d’Economia, Jordi Valls, va destacar-ne el propòsit de “recuperar l’orgull” del passeig per als barcelonins.
De fet, l’objectiu d’aquesta proposta gastronòmica i cultural popular és motivar els barcelonins a anar als espais públics del centre de la ciutat per mitjà de la cuina. Ho va explicar el president d’Amics de la Rambla, Pau Bosch, durant la presentació de la fira. Per ell, la Rambla és el carrer més hospitalari i emblemàtic de la ciutat.
Per una altra banda, el director general de Grup GSR i del Tast, Jordi Parra, va afirmar que darrere els deu anys de la fira hi ha una defensa de la cultura culinària de dins de Catalunya i de fora.
Finalment, el xef Nandu Jubany, en representació dels restauradors que participen en el Tast, va dir que aquest esdeveniment servia per a acostar els restaurants a un ampli segment de públic que, altrament, no tindria ocasió de conèixer-los.
Una altra novetat serà la col·laboració amb la Copa Amèrica de vela, el polèmic esdeveniment esportiu que es farà a la ciutat aquest estiu. Aquesta es materialitzarà en l’espai “Dotze cultures, dotze gastronomies”. La fira hi presentarà una selecció de dotze tapes en representació dels dotze països presents a la regata, a càrrec del restaurant Vraba, del xef Albert Ventura. A més, hi haurà una jornada d’exhibicions culinàries amb alguns xefs dels equips participants i actuacions musicals i culturals tradicionals dels països representats en la competició.
Horaris
El Tast a la Rambla obrirà avui de 12.00 a 22.00; demà i demà passat, de 12.00 a 00.00; i diumenge s’acomiadarà obrint a les 12.00 i tancant a les 22.00.
Com funciona el Tast a la Rambla?
La fira tornarà a tenir moneda pròpia. A la majoria de parades, per a degustar les tapes, caldrà comprar tokens, la moneda d’intercanvi que té un valor d’un euro.
Se’n poden adquirir a les taquilles, amb targeta o efectiu, o bé als espais d’Estrella Damm, només amb targeta. Els tokens es poden comprar fins mitja hora abans del tancament i no es poden retornar.