Tarraco Viva, també egípcia

  • El festival obre una nova línia: la relació entre l'imperi romà i altres civilitzacions del món antic

VilaWeb
Redacció
14.05.2016 - 02:00

Tarragona s’omple de gladiadors i faraons. El món romà i l’egipci es troben al Tarraco Viva. La proposta vol potenciar el Mediterrani com a bressol de grans cultures i civilitzacions de la humanitat. El festival acostarà el patrimoni històric i arqueològic a la ciutadania a través de més de quatre-cents actes repartits en diferents espais de Tarragona, Cambrils, Altafulla, Constantí, Priorat i Vila-Rodona.

El Tarraco Viva comença amb un debat demà sobre els efectes de la relació entre les civilitzacions egípcia i romana amb historiadors. L’acte donarà el tret de sortida al festival que es farà fins al 29 de maig. Les activitats seran diverses i molt diferents: des de documentals, com ‘Petra, la capital del desert’ o ‘Trepitjant la pols del faraó’ fins a escenificacions teatrals com ‘Musa, medusa’ o els titelles romans sobre l’amor de Marc Antoni i Cleòpatra. També hi haurà visites comentades sobre mites egipcis i la vida en una ciutat romana.

El plat fort seran les recreacions històriques. N’hi haurà sobre la vida quotidiana d’un gladiador, la prostitució a Roma i la creació del primer cos de bombers romà. També hi destaquen les lectures dramatitzades sobre Sèneca i Artemisa i els tallers per fer mòmies, cal·ligrafia egípcia o esdevenir gladiador. Les xerrades sobre el pas del llatí al català, la figura del poeta Ovidi i el secret Trajà a càrrec de Santiago Postegillo arrodoniran l’oferta cultural de la fira.

Tarraco a Taula és l’activitat que durà els sabors i aromes de la cuina romana a l’actualitat. Una desena de restaurants tarragonins oferiran plats de la gastronomia romana com el ‘pernae’, una cuixa de porc cuit amb vermut i préssecs secs, el ‘gadus’, bacallà amb dàtils o el ‘dulcia domestica’, una mousse de poma.

El festival Tarraco Viva s’ha erigit com la firal cultural internacional especialitzada en la divulgació històrica de l’època romana. El seu objectiu és posar a disposició del públic les eines necessàries per reflexionar sobre el passat històric.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor