T de Teatre celebra 25 anys amb una comèdia dramàtica de “dones, emocions i neurociència”

  • Expliquen una història completament nova amb picades d'ullet als seus muntatges anteriors

VilaWeb
Redacció
29.06.2017 - 14:56

Expliquen una història completament nova amb picades d’ullet als seus muntatges anteriors

BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

La companyia T de Teatre celebra 25 anys representant dins del Grec Festival de Barcelona la comèdia dramàtica ‘E.V.A.’ sobre “dones, emocions i neurociència”, ha descrit el director de l’obra, Julio Manrique, aquest dijous en roda de premsa.

L’obra, que es veurà des d’aquest divendres al Teatre Romea de Barcelona, està protagonitzada per quatre antigues companyes d’escola, totes amb el tret en comú que pateixen dolor: al principi són històries separades fins que arriba un punt en què es creuen.

Manrique ha estat coautor del text al costat dels dramaturgs Cristina Genebat i Marc Artigau, redactant-lo amb la premissa de “celebrar 25 anys de forma divertida, evitant fer una obra d’autohomenatge amb fragments de les obres anteriors, sinó que suposés una peça amb entitat pròpia”, ha afirmat Manrique.

Les quatre actrius protagonistes són Marta Pérez, Carme Pla, Àgata Roca i Rosa Gàmiz, totes elles membres de T de Teatre encara que Gàmiz va deixar la companyia després del segon muntatge.

La picada d’ullet més clara a la companyia és el personatge de Roca, que s’interpreta a si mateixa en el paper d’una actriu que es bloqueja abans de l’estrena de l’espectacle dels 25 anys de la seva companyia.

OBJECTIVAR EL DOLOR

Pérez interpreta una anestesista experta en Escala Visual Analògica del Dolor (E.V.A.), una eina per “objectivar el dolor, cosa difícil de fer perquè cada persona és diferent i ho percep des de la seva individualitat”, ha explicat Genebat.

El personatge sent tant dolor que s’ha convertit en anestesista anestesiada”, Gàmiz és una agent immobiliària que mai s’ha atrevit a prendre les seves pròpies decisions i Pla és una mare soltera la filla de la qual és a punt d’anar-se’n de casa.

La filla és Eva –que interpreta Carolina Morro, vinculada amb la companyia en els últims muntatges– i té 25 anys, els mateixos que la companyia, fent un joc de paraules amb el títol.

Manrique troba poètic que faci referència alhora a “Eva, la primera dona de la mitologia cristiana i a E.V.A., l’eina per mesurar el dolor”.

Els acompanyen en l’escenari dos homes: Albert Ribalta i Jordi Rico, dels qui no han volgut desvetllar el seu paper –asseguren que la trama té molts tocs de ‘thriller’ que no es poden desvetllar– però Pérez sí ha apuntat que són “els personatges que donen la clau, la solució”.

L’obra fa canvis constants a l’espai i el temps, cosa que es fa de la mà d’una escenografia que permet fer aquest joc.

EXPOSICIÓ DELS 25 ANYS

Mentre duri l’obra, estarà instal·lada al vestíbul del Teatre Romea una exposició sobre els 25 anys de la companyia, amb els cartells dels espectacles, fotografies de les obres, una cronologia i comentaris de les actrius que han format part al llarg del temps.

L’espectacle, que estarà a Barcelona fins al diumenge 6 d’agost, està coproduït entre T de Teatre, el Grec Festival i el Teatre Romea, sent “una de les principals produccions del Grec 2017”, ha afirmat el director del festival, Cesc Casadesús.

Va ser l’anterior director del festival, Ramon Simó, qui ho va programar, però Casadesús ha llegit el guió i s’ha sorprès: “No m’esperava que es poguessin celebrar 25 anys des d’aquesta frescor, amb aquest angle que mira tan cap endavant”, ha elogiat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor