El Suprem tampoc no amnistia l’ex-batlle de Sabadell Maties Serracant i en porta el cas al TC

  • El tribunal reconeix que el de Serracant és un cas clar d'aplicació de l'amnistia, però es justifica al·legant que la llei implica un "tractament discriminatori" segons la ideologia

VilaWeb
Redacció / ACN
26.07.2024 - 13:17
Actualització: 26.07.2024 - 13:35

La formació Crida per Sabadell ha denunciat que al batlle de Sabadell entre el 2017 i el 2019, Maties Serracant, li han notificat que el Tribunal Suprem espanyol es proposava de plantejar una qüestió d’inconstitucionalitat per al seu cas. Serracant va ser condemnat a quatre mesos d’inhabilitació i una sanció de 1.800 euros per desobediència greu comesa per una autoritat o funcionari públic.

El tribunal reconeix que és un cas clar d’aplicació de la llei d’amnistia, però justifica la decisió de portar el cas al TC al·legant que la llei implica un “tractament discriminatori segons la ideologia sense motiu o causa constitucionalment acceptable”. De la mateixa manera, destaquen que el mateix principi d’amnistia proposat a partir d’una majoria parlamentària origina inseguretat jurídica. Serracant ha anunciat que compareixerà en el termini de deu dies per presentar al·legacions a la qüestió d’inconstitucionalitat.

La notícia arriba l’endemà de saber-se que el Suprem també durà al Tribunal Constitucional espanyol un cas de desordres públics als jutjats de Girona a què també s’ha aplicat la llei d’amnistia.

La titular del jutjat penal número 1 de Sabadell va imposar la condemna al batlle el juny del 2023 perquè considerava que no havia actuat per impedir que es fes el referèndum a la ciutat. Un dels punts crítics al municipi va ser l’escola Nostra Llar, en què la presidenta del parlament d’aleshores, Carme Forcadell, havia de votar. La policia espanyola va irrompre-hi a la recerca d’urnes i butlletes, que finalment no va trobar, i va causar desperfectes importants al centre educatiu.

“Ja érem conscients que l’aplicació de la llei d’amnistia seria plena d’entrebancs i que la repressió no s’acabaria, però avui veiem que malgrat que l’amnistia ha arribat a nombrosos policies i ha servit també per a rentar la cara d’una part de l’estat, novament els tribunals n’impedeixen l’aplicació i molts encausats i encausades continuen patint la repressió“, destaca Serracant en un comunicat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor