09.02.2023 - 12:05
|
Actualització: 09.02.2023 - 12:40
Canvi radical en el model de la Superlliga de futbol, mentre el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) no en determini la viabilitat. Bernd Reichart, director executiu d’A22 Sportmanagement —empresa impulsora de la competició—, ha fet públic un decàleg que vertebra el nou torneig, després de veure que molts clubs importants se n’han desmarcat arran de les amenaces de la UEFA.
Segons aquest document, la Superlliga ja no serà una competició tancada, sinó que comptarà amb unes quantes divisions, en què prevaldran els mèrits esportius. L’organització vol que hi hagi entre 68 equips i 80 –sense membres permanents–, que disputarien uns catorze partits pel cap baix. Actualment, el campió de la Champions League en juga tretze.
📝 A22, a company formed to sponsor and assist the creation of the European Super League, has published Ten Principles for the proposed league after consulting nearly 50 clubs on their priorities for an evolving football landscape in Europe. #SuperLeague #ESL #UEFA pic.twitter.com/Jl3irSsvzL
— Watch LFC (@Watch_LFC) February 9, 2023
La UEFA i la FIFA continuen al marge del projecte. Per gestionar la competició es vol crear un nou organisme amb independència econòmica i política, que retria comptes amb els clubs participants. Ara per ara, els únics equips que no s’ha desentès de la Superlliga són el Barça, el Madrid i el Juventus. Segons que sembla, s’han posat en contacte amb una cinquantena d’equips més per explicar-los les novetats.
El decàleg d’A22 Sportmanagement també és un canvi de rumb quant a les competicions estatals. La Superlliga assegura que els clubs que hi participin continuaran compromesos amb aquestes competicions, cosa que no passava fins ara, però sí que reclama que siguin més competitives.