Sud-àfrica experimenta una caiguda en picat dels contagis d’òmicron

  • Ahir s'hi van registrar 15.000 nous positius i la setmana passada, en el pic de la corba, n'hi havia hagut més de 35.000

VilaWeb
Un voluntari porta equips de protecció personal en un centre de vaccinació a Pretòria, Sud-àfrica (fotografia: EFE/EPA/Kim Ludbrook).
22.12.2021 - 19:11
Actualització: 22.12.2021 - 21:45

Les infeccions de la variant òmicron a Sud-àfrica cauen en picat. El primer país del món que va registrar centenars de casos d’aquesta mutació del SARS-CoV-2 observa, tres setmanes després de començar l’onada, que ja ha remès considerablement.

Salim Abdool Karim, epidemiòleg sud-africà i una de les principals autoritats del país en covid-19, constata que les infeccions davallen tan de pressa com van créixer. En unes declaracions al Washington Post, fa servir un símil alpinístic per a descriure el comportament de la variant: “Si les variants anteriors dibuixaven una onada com el Kilimanjaro, la de l’òmicron és semblant a la cara nord de l’Everest.” I afegeix: “Ara anem baixant per la cara sud, i és d’aquesta manera com creiem que pot funcionar amb una variant com l’òmicron. I potser encara ho veurem més intensament amb les variants posteriors en aquesta etapa de la pandèmia.”

Els canvis s’han pogut veure en pocs dies. La setmana passada el ritme d’infeccions continuava enfilat, però a començament d’aquesta ja va començar a alentir-se. Per exemple, ahir es van registrar 15.000 nous positius. La setmana passada, en el pic de la corba, n’hi va haver més de 35.000.

Per Salim Abdool Karim, aquesta dinàmica es podria reproduir a la resta de països del món: “Això que veiem a Sud-àfrica, si més no provisionalment, hauria de ser una bona notícia per a tothom.” Tanmateix, també apunta que un 70% dels sud-africans havien estat infectats prèviament per alguna variant, fet que, segurament, els proporciona més fermesa contra l’òmicron.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor