19.08.2020 - 21:50
|
Actualització: 20.08.2020 - 06:43
Avui prepararem una sopa freda de meló, seguint, com sempre, una recepta de la nutricionista Dolors Borau, dins la sèrie ‘Fruites d’estiu‘.
Ingredients per a dos comensals
- 4 tallades de meló;
- el suc d’una llima;
- 1/2 iogurt;
- sal;
- pebre;
- una mica de cibulet.
Preparació
- Abans de tallar el meló a bocins, amb una cullereta petita, feu quatre boletes de meló per persona.
- Després traieu-ne l’escorça i talleu-lo a trossos.
- Poseu-lo en un recipient amb un polsim de sal i la meitat d’un iogurt.
- Bateu-ho tot i deixeu-ho a la nevera perquè es pugui servir ben fred.
- Quan sigui l’hora de menjar-se la sopa freda, poseu-la en un bol, deixeu que hi surin les quatre boletes de meló, moleu-hi una mica de pebre i tireu-hi unes tiges de cibulet tallades ben menudes.
Observacions
- Aquesta recepta, que és apta per a vegetarians, si no s’hi posa iogurt també és apta per a vegans.
- Per a qui li agradi i no sigui vegetarià ni vegà, també es pot acompanyar amb encenalls de pernil ibèric.
Interpretació de la taula
- És un plat amb molt poques quilocalories.
- Té un efecte molt refrescant i hidratant i se’n pot servir una ració generosa.
- És ideal per als qui volen perdre pes.