Sopa de fredolics

  • La cuina de la Neus proposa una sopa gustosa, que reconforta en les nits humides de tardor

VilaWeb

Neus Cuscó

12.11.2016 - 10:43

Ingredients:
(per a 4 persones)
1,5 l de brou de verdures o aigua
1/2 kg de fredolics
90 g mantega
1 ceba grossa
1 branquilló de farigola
uns daus de cansalada viada (o pernil salat)
pebre negre, pebre vermell
sal i oli

Per a la picada:
12 ametlles
1 all
pa torrat

Elaboració:
Posem a la cassola la mantega amb la ceba tallada a trossets. Quan la ceba es torni transparent, hi tirem els fredolics nets (excepte els més petits, que els reservem perquè serviran per decorar el plat). Els sofregim. Després afegim un brou de verdures o aigua.

Deixem bullir la cassola una bona estona, mitja hora o tres quarts. A mitja cocció tirem a la cassola quatre llesques de pa torrat. Agafem el branquilló de farigola i l’infusionem una miqueta i el retirem. Hi tirem les ametlles torrades amb l’all picat i la cansalada, que ja haurem fregit a part.

Acabem salpebrant i també hi posarem una mica de pebre vermell. Ho passem tot per la batedora, perquè quedi ben fi, tot i que ha de quedar més aviat espès.

Passem per la paella els fredolics petits i els utilitzem per decorar els plats. També podem servir a banda uns daus de pa fregit.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor