12.11.2016 - 10:43
Ingredients:
(per a 4 persones)
1,5 l de brou de verdures o aigua
1/2 kg de fredolics
90 g mantega
1 ceba grossa
1 branquilló de farigola
uns daus de cansalada viada (o pernil salat)
pebre negre, pebre vermell
sal i oli
Per a la picada:
12 ametlles
1 all
pa torrat
Elaboració:
Posem a la cassola la mantega amb la ceba tallada a trossets. Quan la ceba es torni transparent, hi tirem els fredolics nets (excepte els més petits, que els reservem perquè serviran per decorar el plat). Els sofregim. Després afegim un brou de verdures o aigua.
Deixem bullir la cassola una bona estona, mitja hora o tres quarts. A mitja cocció tirem a la cassola quatre llesques de pa torrat. Agafem el branquilló de farigola i l’infusionem una miqueta i el retirem. Hi tirem les ametlles torrades amb l’all picat i la cansalada, que ja haurem fregit a part.
Acabem salpebrant i també hi posarem una mica de pebre vermell. Ho passem tot per la batedora, perquè quedi ben fi, tot i que ha de quedar més aviat espès.
Passem per la paella els fredolics petits i els utilitzem per decorar els plats. També podem servir a banda uns daus de pa fregit.