Sopa de Cabra publica ‘Ànima’, amb què volen no marcar-se fronteres i explorar estils

  • Aborden qüestions com ara l'amor a primera vista, les pèrdues de la vida i la necessitat de girar full

VilaWeb
Josep Thió i Gerard Quintana, de Sopa de Cabra, a Barcelona (fotografia: ACN / Pere Francesch).

Europa Press

15.11.2024 - 09:29
Actualització: 15.11.2024 - 10:51

El grup Sopa de Cabra ha publicat avui Ànima, el primer LP de col·laboracions amb vuit cançons amb altres artistes, amb què volen continuar explorant estils musicals i “no marcar-se fronteres”, en la línia del que feien els Beatles, diuen.

En una entrevista a Europa Press, el cantant Gerard Quintana ha dit que el fet que hagin passat cinc anys des del seu darrer disc és “el més orgànic que existeix” i que és una manera de reivindicar que volen dedicar més temps a les coses.

“No és fruit d’una voluntat de pausa, sinó que és el ritme en què estem treballant ja des del 2015. A diferència de la primera etapa del 1986 al 2001, en què trèiem gairebé un disc per any, la intensitat era molt gran i no pensàvem gaire, ara crec que pensem més”, ha afegit.

Quintana ha assenyalat que l’escena musical és en un procés de canvi constant i que abans hi havia una mecànica però ara ja no: “Ara el disc no existeix, els hàbits de consumir han canviat moltíssim. Cada setmana surten gairebé un milió de noves cançons. Tot dura molt poc temps i és igual portar un disc que un senzill”.

“Tornar al senzill”

Josep Thió ha explicat que amb “Anima” tenien l’objectiu de “tornar al senzill” i no lliurar un àlbum com a tal, sinó centrar-se a fer les cançons que volien fer, ja que creu que ja han passat per una fase de CD.

“Jo crec que la pandèmia, de certa manera, ens ha canviat. M’adono que als concerts la gent parla molt més. De vegades jo ho passo fatal com a públic perquè la gent té com una necessitat de relacionar-se superior a la d’abans”, apunta.

Al disc, Sopa de Cabra aborda temes com l’amor a primera vista (a “Hyde Park!), les pèrdues de la vida i la necessitat de girar full (“Data límit” amb Sant Balmes), gaudir dels fruits de l’amor (a “Temps de sega” amb Beth) o com sobreviure en un món cada vegada més polaritzat i fals (a “Que et vagi bé” amb Triquell).

Escena musical

Preguntats per com veuen la trajectòria com a grup, que és actiu des del 1986, Thió ha considerat que ara estan en un “moment brillant i dolç” i que afronten amb ganes aquesta nova etapa, encara que el panorama de la indústria és canviant i incert.

Quintana ha apuntat que el panorama que es troben ara els joves cantants és molt diferent del que van trobar ells a finals dels anys vuitanta: “Nosaltres havíem de tocar a tots els petits locals del nostre entorn. Hi havia tot un procés. Ara mires al món d’entrada. El teu públic ja no és el teu barri o el teu carrer”.

A més, creu que avui dia les influències són molt més diverses, també a causa de l’auge tecnològic i de les xarxes socials: “A vegades penso que som una relíquia perquè és com si fóssim un sabater que encara fa sabates”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor