22.01.2016 - 06:00
Poques vegades tenim l’oportunitat de poder gaudir, viure i experimentar la complexitat de la cultura popular catalana en primera persona. I fer-ho no sols des de la perspectiva del folklore sinó, i això és el que li dóna una particular importància, tot emmarcant-la en un context teòric, de reflexió, debat i proposta. Estem parlant de Som Cultura Popular, que ja ha començat amb gran èxit ahir dijous 21 de gener i que serà fins al 24 de gener al recinte de la Fabra i Coats, al barri de Sant Andreu de Barcelona.
Es tracta d’una Mostra del Patrimoni Immaterial a Barcelona que ens exposa el que és capaç de fer el moviment associatiu i cultural, la seva capacitat d’explicar-se de manera eficaç i atractiva.
Actuacions, mostres, exposicions, però també reunions, conferències, propostes, edicions, trobades, entre d’altres, farciran de continguts els propers dies. Una manera que ens pot permetre repensar la cultura popular a partir del que som, és a dir, un espai transversal: des de les mateixes entitats passant pels estudiosos, fins a arribar als escolars i als professionals de la cultura.
En definitiva, la proposta del Som Cultura Popular serà una bona manera de fer visible el potencial de l’associacionisme cultural i de la cultura popular catalana, de les seves complexitats i complicitats així com de la seva potencialitat com a eina de cohesió del país. De l’ús i de l’aprofitament que en fem en dependrà el seu futur.
Més notícies com aquesta a Tornaveu, fent clic aquí