El sistema sociopolític, el canvi tecnològic i l’urbanisme, eixos de la Biennal de Pensament

  • Enguany, la principal novetat és que el festival es farà de forma simultània a Barcelona, Palma i València

VilaWeb
10.10.2022 - 21:44

Avui comença la tercera Biennal de Pensament, que es durà a terme fins al 16 d’octubre i on es debatrà sobre el sistema sociopolític, el canvi tecnològic i la configuració física de les ciutats. Hi participaran pensadors com ara Adam Przeworski, Carles Boix, Chantal Mouffe, Yuval Noah Harari, Carla Simón, Carolin Emcke i Svetlana Aleksiévitx, alguns dels quals de forma telemàtica.

Activitats simultànies a Barcelona, València i Palma

Enguany, la principal novetat és que el festival es farà de forma simultània a Barcelona, Palma i València, cadascuna amb programacions pròpies però interrelacionades. El regidor Jordi Martí, director de l’àrea de Cultura de l’ajuntament, va suggerir de convidar València i Palma a unir-se a la iniciativa i fer-la de manera simultània. “Vam voler compartir la Biennal amb ciutats germanes amb les quals compartim llengua, història i cultura per fer un salt qualitatiu i tenir un espai de reflexió compartit”, ha explicat a l’ACN.

Totes tres ciutats compartiran conferenciants i ponències, que rotaran d’una a l’altra. No obstant això, cadascuna tindrà un consell assessor diferent: un òrgan que decidirà quines seran les xerrades, els encarregats de donar-les i els formats per a cada ciutat. Per tant, el programa de cada ciutat, que es farà públic el 16 de setembre, presentarà diferències, si bé els eixos bàsics de debat són compartits: cultura, ciutat, democràcia i tecnologia. Els debats de la Biennal de Pensament es configuren sempre –i de manera interrelacionada– al voltant de tres grans temàtiques: el nostre sistema sociopolític, el canvi tecnològic i la configuració física de les ciutats.

Èmfasi en la realitat cultural i lingüística dels Països Catalans

Per a aquest any, a tots aquests debats s’hi afegirà una branca específica sobre la realitat cultural i lingüística dels Països Catalans. És per això que no només s’abordaran temàtiques urbanístiques que afecten Barcelona, València i Palma com a ciutats, sinó que també les vinculades més concretament l’espai cultural que cadascuna capitalitza.

S’hi parlarà tant del moment actual de la cultura i llengua catalanes com del llegat de Joan Fuster, Blai Bonet i Gabriel Ferrater. El dia 15 d’octubre, a les 12.30 h, a la plaça de la Virreina, tindrà lloc el recital ‘Fuster, Ferrater, Bonet: cànon a tres veus’, amb textos seleccionats pel comissari Raül Garrigasait. Hi participaran lectors de les tres variants dialectals, cadascuna corresponent al registre original dels tres pensadors: la poeta catalana Maria Callís llegirà Ferrater, el poeta balear Carles Rebassa llegirà Bonet i, finalment, la poeta valenciana Àngels Gregori llegirà Fuster. El recital es durà a terme de manera simultània a Palma, València i Barcelona.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor