El sistema sociopolític, el canvi tecnològic i l’urbanisme, eixos de la Biennal de Pensament

  • Enguany, la principal novetat és que el festival es farà de forma simultània a Barcelona, Palma i València

VilaWeb
ACN
10.10.2022 - 21:44

Avui comença la tercera Biennal de Pensament, que es durà a terme fins al 16 d’octubre i on es debatrà sobre el sistema sociopolític, el canvi tecnològic i la configuració física de les ciutats. Hi participaran pensadors com ara Adam Przeworski, Carles Boix, Chantal Mouffe, Yuval Noah Harari, Carla Simón, Carolin Emcke i Svetlana Aleksiévitx, alguns dels quals de forma telemàtica.

Activitats simultànies a Barcelona, València i Palma

Enguany, la principal novetat és que el festival es farà de forma simultània a Barcelona, Palma i València, cadascuna amb programacions pròpies però interrelacionades. El regidor Jordi Martí, director de l’àrea de Cultura de l’ajuntament, va suggerir de convidar València i Palma a unir-se a la iniciativa i fer-la de manera simultània. “Vam voler compartir la Biennal amb ciutats germanes amb les quals compartim llengua, història i cultura per fer un salt qualitatiu i tenir un espai de reflexió compartit”, ha explicat a l’ACN.

Totes tres ciutats compartiran conferenciants i ponències, que rotaran d’una a l’altra. No obstant això, cadascuna tindrà un consell assessor diferent: un òrgan que decidirà quines seran les xerrades, els encarregats de donar-les i els formats per a cada ciutat. Per tant, el programa de cada ciutat, que es farà públic el 16 de setembre, presentarà diferències, si bé els eixos bàsics de debat són compartits: cultura, ciutat, democràcia i tecnologia. Els debats de la Biennal de Pensament es configuren sempre –i de manera interrelacionada– al voltant de tres grans temàtiques: el nostre sistema sociopolític, el canvi tecnològic i la configuració física de les ciutats.

Èmfasi en la realitat cultural i lingüística dels Països Catalans

Per a aquest any, a tots aquests debats s’hi afegirà una branca específica sobre la realitat cultural i lingüística dels Països Catalans. És per això que no només s’abordaran temàtiques urbanístiques que afecten Barcelona, València i Palma com a ciutats, sinó que també les vinculades més concretament l’espai cultural que cadascuna capitalitza.

S’hi parlarà tant del moment actual de la cultura i llengua catalanes com del llegat de Joan Fuster, Blai Bonet i Gabriel Ferrater. El dia 15 d’octubre, a les 12.30 h, a la plaça de la Virreina, tindrà lloc el recital ‘Fuster, Ferrater, Bonet: cànon a tres veus’, amb textos seleccionats pel comissari Raül Garrigasait. Hi participaran lectors de les tres variants dialectals, cadascuna corresponent al registre original dels tres pensadors: la poeta catalana Maria Callís llegirà Ferrater, el poeta balear Carles Rebassa llegirà Bonet i, finalment, la poeta valenciana Àngels Gregori llegirà Fuster. El recital es durà a terme de manera simultània a Palma, València i Barcelona.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor