S’ha mort a causa del coronavirus 2019 Vittorio Gregotti, arquitecte de l’Anella Olímpica de Montjuïc

  • Va participar en el projecte de remodelació de l'Estadi Olímpic de Barcelona i el disseny general de l'Anella Olímpica de Montjuïc per als Jocs Olímpics de 1992 al costat dels arquitectes Carles Buxadé, Joan Margarit, Alfonso Milà i Federico Correa

VilaWeb
Vittorio Gregotti, en una imatge d'arxiu de La Reppublica
Redacció
15.03.2020 - 19:08
Actualització: 15.03.2020 - 19:22

L’arquitecte Vittorio Gregotti, un dels més reconeguts d’Itàlia, s’ha mort avui a 92 anys  en un hospital de Milà a causa de les complicacions d’una pulmonia després d’haver contret la Covid-19. Gregotti va participar en el projecte de remodelació de l’Estadi Olímpic de Barcelona i el disseny general de l’Anella Olímpica de Montjuïc per als Jocs Olímpics del 1992 al costat dels arquitectes Carles Buxadé, Joan Margarit, Alfonso Milà i Federico Correa.

Ha estat el president de la Triennal de Milà, l’arquitecte Stefano Boeri, qui n’ha informat a les xarxes socials. L’ha descrit com ‘un mestre de l’arquitectura internacional’ però també com un ‘assagista, crític, editorialista, polemista, home d’estat, que ha contribuït a la història de la nostra cultura’.

Havia estat ingressat a la clínica milanesa Sant Giuseppe per una pulmonia agreujada per la malaltia del coronavirus 2019.

Nat a Novara el 1927, va ser un dels grans arquitectes italians, considerat un dels mestres del segle XX, amb els seus dissenys marcats per la simplicitat de forma, l’ordre i la precisió. Va participar en moltes exposicions internacionals i va ser el responsable de la secció introductòria de la XIII Triennal de Milà el 1964, que li va atorgar el Gran Premi internacional.

També va ser director de la secció Arts Visuals i Arquitectura de la Biennal veneciana, va ser nomenat doctor honoris causa a Praga i Romania i és membre honorari de l’American Institute of Architects.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor