S’ha mort Emili Marín, director històric de la revista Saó

  • El 2016 va ser nomenat fill adoptiu de la ciutat de València

VilaWeb
Fotografia: Prats i Camps.

Redacció

31.03.2024 - 12:06
Actualització: 31.03.2024 - 13:42

S’ha mort a vuitanta-tres anys Emili Marín, nascut a Alcoi el 14 d’abril de 1940. Va tenir un paper destacar en la creació de la revista Saó, de la qual va ser director entre el 1987 i el 1998. També va ser membre del Consell Valencià de Cultura, en substitució de Joan Fuster, entre el 1993 i el 1998. El 2016 va ser nomenat fill adoptiu de la ciutat de València.

Va ser ordenat capellà a vint-i-quatre anys. La seua primera parròquia va ser la de Castelló de la Ribera i, després, Pedralba, la Pobla de Farnals, el col·legi Sant Francesc Xavier del Tribunal de Menors, la Fonteta de Sant Lluís, i a Barcelona el temps que va fer la llicenciatura en teologia. Actualment, residia a la Casa Sacerdotal Betania.

Amb tot, sempre va estar en contacte amb el món de la cultura. Va formar part del Consell Rector de Teatres durant dotze anys, va ser coordinador del Cicle Cultural de la Caixa de Torrent i director de l’únic curs que s’ha fet de teologia de l’alliberament a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo. En la seua faceta periodística, Marín va fer més de sis-centes entrevistes a unes quantes personalitats, entre les quals, Mikhaïl Gorbatxov.

També va ser el director de la col·lecció Tresors de la Fe, que va publicar volums com ara Josep Espasa i Signes, Vicente Enrique Tarancon. Cardenal de l’Església, Josep Lluís Bausset i Ciscar. El darrer maulet, i Julián Álvarez. Director de Càritas. Un bon home.

La seua capella ardent serà instal·lada avui al tanatori Lucem de Quart de Poblet, de 16.00 a 21.00. Demà, serà instal·lada a les 8.00 a la Casa Sacerdotal Betania de Quart de Poblet.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor