S’ha mort el director teatral Joan Ollé a 66 anys

  • Fundador de Dagoll Dagom, fou director artístic del Teatre Lliure i professor de l'Institut del Teatre fins l'any passat

VilaWeb

Redacció

30.08.2022 - 16:46
Actualització: 30.08.2022 - 17:38

El director i actor Joan Ollé (Barcelona, 1955), ex-director artístic del Teatre Lliure, s’ha mort a seixanta-sis anys a causa d’un atac de cor sobtat, segons que ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar VilaWeb. Fundador de la companyia Dagoll Dagom i de l’Espai Canuda, va ser professor de l’Institut del Teatre fins l’any passat, quan en va ser apartat temporalment arran de diverses denúncies públiques de presumpte assetjament sexual i abús de poder. També va fer col·laboracions a mitjans de comunicació, va presentar amb Joan Barril el programa L’illa del tresor del Canal 33 i va col·laborar al programa de ràdio El Cafè de la República, també amb Barril.

Ollé va començar la seva trajectòria com a director als anys setanta amb espectacles fets a partir de texto de Joan Salvat-Papasseit amb Dagoll Dagom. Posteriorment, als vuitanta, va dirigir muntatges d’obres de Bertolt Brecht i Salvador Espriu, entre més, i als noranta, la producció del Grec i del Liceu Rossiniana, amb música de Gioacchino Rossi (1990). També L’hora dels adeus, de Narcis Comadira (1995), De poble en poble, de Peter Handke (1996) i Así que pasen cinco años, de Federico García Lorca (1998), entre més. 

Ja entrat el segle XXI, va dirigir Fedra, de Jean Racine, i un espectacle inspirat en la Crònica de Ramon Muntaner amb la direcció musical de Jordi Savall; també L’oncle Vània, de Txékhov, i La plaça del Diamant, basada en la novel·la homònima de Mercè Rodoreda. Les darreres obres que va dirigir foren Coral romput, El ángel exterminador, Yvonne, princesa de Borgonya i El Cafè. A més, fou el director dels actes institucionals de la Diada diverses vegades d’ençà del 2009. (Vegeu en aquesta entrada de la Viquipèdia una relació extensa de les obres que va dirigir.)

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor