La Setmana d’Arquitectura de Barcelona obre desenes d’edificis i espais inaccessibles

  • Fins al 19 de maig ofereix visites guiades a espais habitualment tancats al públic, com ara la Font Màgica de Montjuïc i les Torres Venecianes

VilaWeb

Redacció

09.05.2019 - 17:00

La Setmana d’Arquitectura de Barcelona ofereix tot un seguit de visites guiades a espais habitualment tancats al públic, per difondre’n el valor. La descoberta de patrimoni desconegut és una de les novetats d’enguany al festival, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD.

Fins el 19 de maig, es podran visitar llocs tan diferents com ara habitatges particulars que tenen un interès arquitectònic especial, l’interior de la cascada del Parc de la Ciutadella o la cisterna de la Sala Hipòstila del Parc Güell. També es podrà descobrir l’interior de la Font Màgica de Montjuïc, pujar a les Torres Venecianes de la plaça d’Espanya i visitar les galeries tècniques de la Fira de Barcelona. Amb motiu del festival, la sala intermèdia de l’Arc de Triomf, la Torre del Rellotge del Port Vell i l’antiga fàbrica Casaramona també obren al públic.

La commemoració del centenari de la Bauhaus, també present en el festival

Un altre dels reclams del festival és la commemoració de centenari de la fundació de l’escola Bauhaus, una efemèride que enguany es commemora a tot el món. En el cas de la Setmana d’Arquitectura, s’han seleccionat deu espais de Barcelona que, tot i no haver estat construïts per cap deixeble de l’escola alemanya d’arts i oficis, n’il·lustren la influència, perquè simbolitzen el llegat i la influència de les avantguardes artístiques en graus diversos. Tots tenen un seguit de característiques comunes: hi abunda un llenguatge racional que abandona l’ornamentació, s’hi cerca la senzillesa geomètrica i contenen molts elements constructius estandarditzats.

Són exemples dels edificis que pouen en l’estil Bauhaus i que es podran visitar durant la setmana: el Pavelló de la República, la Casa Bloc, les cases barates de Can Peguera, la facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona i el menjador dels treballadors de la SEAT, a la Zona Franca.

La programació es completa amb tallers i conferències a càrrec d’una vuitantena d’arquitectes, en centres educatius per a més de quatre mil alumnes. També s’hi destaquen una gran plantada d’arbres autòctons a Collserola, desenes de visites guiades per a veure edificis emblemàtics de Barcelona amb uns altres ulls i un concurs de parets mitgeres.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor