#SerActriuÉs: la xarxa denuncia el masclisme al cinema i al teatre

  • A través de les seves experiències personals, les actrius catalanes denuncien, entre més, la cosificació a què són sotmeses

VilaWeb

Redacció

12.09.2018 - 15:21
Actualització: 12.09.2018 - 16:08

El teatre català ha estat notícia aquestes darreres setmanes després de la dimissió polèmica de l’ex-director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, i el debat sobre el seu relleu. En aquest ambient ha nascut a Twitter l’etiqueta #SerActriuÉs, que, malgrat que no hi té a veure directament, sí que vol confrontar els comentaris ‘condescendents sobre què ha de fer una actriu o deixar de fer’ sorgits a les xarxes arran d’aquest debat, tal com ha manifestat la seva creadora, Júlia Barceló.

Amb un estil semblant al del #Metoo entre les actrius de Hollywood, el #SerActriuÉs serveix per a denunciar el masclisme dins el sector amb històries viscudes en primera persona. En molts casos, les actrius denuncien la cosificació a què són sotmeses, amb una pressió constant per a tenir un aspecte físic d’acord amb allò que exigeixen directors i productors. Ací teniu un recull dels missatges més destacats:

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor