Les seleccions de Catalunya i Panamà empaten a Sabadell (2-2)

• Sergio García i Bojan Krkic han estat homenatjats abans de començar el partit

EFE
29.05.2024 - 21:57

Les seleccions de Catalunya i Panamà han empatat a la Nova Creu Alta de Sabadell, amb gols de Ferran Jutglà i Carles Aleñá per al conjunt de Gerard López i han marcat Éric Davis i Freddy Gondola per al combinat de Thomas Christiansen. El partit ha reunit 5.859 afeccionats i abans de començar el partit s’ha homenatjat Sergio García, el jugador amb més partits i amb més gols amb Catalunya, i Bojan Krkić, segon golejador històric de la selecció. Panamà s’enfrontarà divendres a Galícia en el marc de la preparació de les eliminatòries per a la Copa del Món del 2026.

El partit ha començat amb un domini absolut de Catalunya, encara que el perfil defensiu dels seus tres centrecampistes, Oriol Romeu, Marc Roca i Joan Jordán, dificultava que poguessin arribar pilotes als tres jugadors més avançats: Carles Aleñá, reconvertit en la posició d’extrem dret, Jutglà i Sergio Gómez. L’1-0 ha arribat, de fet, amb una passada d’Óscar Mingueza a l’esquena de la defensa del seu propi camp estant. Jutglà, al primer toc, ha superat la sortida del porter amb una vaselina a vint metres.

Era el minut 11 i la resposta visitant ha estat immediata. Yoel Bárcenas ha recuperat, Davis ha centrat al cor de l’àrea petita des de l’esquerra i Gondola ha picat de cap, però Arnau Tenas, providencial, ha desviat la rematada a córner amb un peu, amb una preciosa parada de porter d’handbol. L’empat cauria en la següent aproximació, al minut 17. Bárcenas, abans extrem del Girona, s’ha escapolit del seu marcador i ha enviat una bona centrada al segon pal, a l’esquena d’Héctor Bellerín. Allà ha aparegut Davis per batre Tenas amb un cop de cap ajustat al pal.

Tot seguit, Josiel Núñez ha acariciat el travesser amb un fort xut de la frontal estant i abans de la mitja hora Panamà ha capgirat el marcador (m. 28) en una ràpida transició. André Andrade, un dels tres centrals de Christiansen, ha travessat el camp i ha habilitat Gondola, que no ha fallat davant el porter català.

Els locals, obligats, han fet un pas endavant i han tornat a apoderar-se de la possessió, davant un rival que ha abraçat la possibilitat d’esperar les seves oportunitats de castigar els errors al contraatac. I així podria haver arribat l’1-3, una altrea vegada en una transició. Bárcenas ha deixat sol Gondola davant Tenas. Ha regatejat el porter, però Sergio Gómez, salvador, ha evitat el gol a la línia de meta.

Gerard ha fet set canvis en el descans. Solament han continuat al camp Sergi Cardona, Joan Jordán, Aleñá i Sergi Gómez, que just començar la segona meitat ha centrat l’àrea perquè Marc Pubill piqués de cap entrant des de segona línia. Però la seva rematada ha marxat molt desviada. Ha estat el pròleg del 2-2, al minut 50: Aleñá ha aprofitat una mala passada enrere d’Edgardo Fariña per a plantar-se davant el porter. Ha restablert la igualtat amb un xut ajustat des de la frontal, La intensitat ha anat decaient amb el pas dels minuts i el 2-2 ha esdevingut el resultat final.