Sau30 estrena el seu nou disc en directe a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona

  • El grup interpreta, en una breu presentació, cinc cançons de 'Mil i una nits i uns quants dies' i 'El tren de mitjant'

VilaWeb

ACN

18.02.2022 - 21:25
Actualització: 18.02.2022 - 22:25

Sau30 ha estrenat avui el seu nou disc, ‘Mil i una nits i uns quants dies’, en directe en un concert a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. Davant més d’un centenar de persones, el grup ha ofert un breu concert de presentació de cinc cançons del nou àlbum i han tancat l’actuació amb ‘El tren de mitjanit’. Els següents concerts són el 23 d’abril a l’Strenes i el 28 d’abril al Palau de la Música, on faran la presentació oficial de l’àlbum. En declaracions a l’ACN, Pep Sala, compositor, veu i guitarra de Sau30, ha explicat que són molt diferents als que eren als noranta, tot i que comparteixen les experiències conjuntes viscudes. “La personalitat és la mateixa, però han passat molts anys”, ha dit.

Amics i seguidors del grup Sau30 s’han apropat per escoltar alguns dels nous temes del grup com ‘Trossets de mi’ o ‘Potser és allò que en diuen fer-se gran’. Han tancat, però, l’actuació amb un dels clàssics de Sau: ‘El tren de mitjanit’. A l’inici del concert Pep Sala ha demanat un aplaudiment en record de Carles Sabater.

Minuts abans de pujar a l’escenari, Sala ha admès que sempre hi ha els nervis previs a l’actuació. “És com tirar-te a una piscina amb aigua freda, però després hi estàs de collons. Això no canvia i espero que no canviï mai”, ha ressaltat. Sala ha apuntat que les cançons que ha fet, són un reflex del què sent i el que li passa pel cap i les seves alegries, penes i misèries. Reconeix que li pregunten si són semblants les cançons que fa ara amb les del grup original de Sau dels 90. “Ara no escriuria ‘Foc al cos’ perquè tenim una altra forma d’enfocar la vida”.

El nou àlbum, que s’ha publicat avui, significa el retorn discogràfic de Sau vint-i-quatre anys després de la publicació de ‘Amb la Lluna a l’esquena’. Sala torna a estar al capdavant del grup amb la composició, les lletres, la veu i la guitarra elèctrica dels tretze temes originals que formen part de la producció. Amb ell i Jonathan Argüelles, nova veu del grup, han participat en l’elaboració del disc diversos músics. Tots ells van formar part de la banda de Sau: Ramon Altimir als teclats, Quim ‘Benítez’ Vilaplana a la bateria, Pep Sànchez al baix, Josep Lluis Pérez a les guitarres, Carles ‘Xarli’ Oliver a la bateria, Jordi Mena a les guitarres i Gerry Duffy a les percussions i a les veus.

També han col·laborat al disc Joan Antonell a les veus i guitarra acústica i membres del grup Biflats. De la retrobada, en formen part fins i tot altres figures dels inicis de Sau com Joan Capdevila, coautor d’algunes lletres, i Salvador Aumedes, col·laborador habitual d’en Sala.

Per la seva part, el cantant Jonathan Argüelles, també en declaracions a l’ACN, explica que les cançons del grup als noranta les feia Sala i actualment, també. “Això fa que la línia sigui la mateixa”, afirma. Declara, però, que “el Sala d’ara no és el de fa vint-i-cinc anys i per tant mai podrà sonar igual”. Reconeix que algunes cançons recordaran molt a Sau com ‘Trossets de mi’ o ‘Deixa’t caure’, i altres no tant.

Assenyala que algunes cançons tenen “una sonoritat més “Pep Sala” en la seva etapa en solitari”, com per exemple ‘Cançó Trista per en Jordi’, que el guitarra ha escrit per un amic seu que va morir durant la pandèmia i que té un aire, diu, a cançons com ‘Deixeu que toquin les campanes’ o ‘Cor de la nit’. D’altres potser sonen completament diferent al que havia fet fins ara.

Carles Sabater

El cantant afirma que és una gran responsabilitat cantar les cançons de Sau “pel llegat que han deixat i per la importància que han tingut i tenen per a moltes persones, en les que jo m’incloc”. A partir d’aquí, afegeix, cantar les cançons que cantava Sabater “és i serà sempre un repte perquè el respecte que li tinc és enorme. Crec que era un artista extremadament complet i vocalment molt preparat, cosa que ha fet que jo m’hagi de posar les piles, no per estar al seu nivell, perquè el Carles tenia unes qualitats a l’abast de molt pocs, però sí per intentar defensar les cançons de Sau com es mereixen”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor