06.07.2018 - 14:54
|
Actualització: 06.07.2018 - 16:52
La sessió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha estat marcada per les crítiques de Ciutadans a TV3 i Catalunya Ràdio. El diputat de Ciutadans Nacho Martín Blanco ha centrat les seves crítiques en l’emissió a TV3 del documental ’20-S’, que ha qualificat de ‘publireportatge per proveir d’instruments de defensa Jordi Cuixart i Jordi Sánchez’. El mateix diputat ha criticat també Catalunya Ràdio. El director de TV3, Vicent Sanchis, ha defensat l’emissió del documental per ser ‘revelador i exhaustiu’ i per contribuir ‘a dilucidar les incògnites al voltant d’aquella jornada’.
Sanchis ha fet notar que el documental és una producció externa (Mediapro) de la qual no es pot esperar exactament els mateixos criteris que aplica Televisió de Catalunya als seus productes, però que, amb tot, compleix els mínims exigibles de rigorositat. Dit això, el director de TV3 ha defensat la seva emissió pel valor documental del treball. Per Sanchis, ’20-S’ és un documental sobre uns fets molt polèmics i amb valoracions molt oposades. ‘Com que no hi ha hagut cap altre documental que indiqui que allà va passar el contrari, vam pensar que només per dilucidar les incògnites de la jornada valia la pena que tots comprovéssim què va passar a través de les imatges’, ha argumentat el periodista.
La també diputada de Ciutadans Sonia Sierra ha demanat explicacions a Sanchis sobre el criteri pel qual TV3 va cobrir actes de suport als professors de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca, però no ho va fer amb un acte a favor dels fills dels agents de la Guàrdia Civil. Sanchis ha desmentit la diputada minuts després i ha acreditat que TV3 sí que va informar sobre aquest esdeveniment.
Els CDR a Catalunya Ràdio
Les crítiques de Ciutadans no han acabat aquí. Martín Blanco ha qüestionat també el tractament que es dóna sobre les informacions dels CDR a Catalunya Ràdio. Blanco, que ha titllat els Comitès de Defensa de la República de ‘comandos separatistes’, ha considerat que l’emissora sovint ‘blanqueja’ els actes dels CDR. ‘Catalunya Ràdio tracta els CDR com un fet noticiable’, ha defensat el seu director, Saül Gordillo. ‘Quan fan intervencions que afecten l’espai públic i que tenen transcendència social, la ràdio pública del país els tracta com correspon des del punt de vista periodístic. No em consta que li estiguem donant un tractament diferenciat o elogiós perquè no és ni la nostra voluntat ni la nostra missió’, s’ha limitat a descriure Gordillo.