Illa diu que hi ha hagut ‘alguns rebrots’, però que s’han detectat precoçment

  • El ministre de Sanitat espanyol diu que valoraran d'implementar una aplicació mòbil de rastreig de casos si hi ha un projecte europeu

VilaWeb

Redacció

28.05.2020 - 16:55
Actualització: 28.05.2020 - 18:35

El ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, ha reconegut que hi havia hagut ‘alguns rebrots’ de covid-19 aquests darrers dies, com el de Lleida, i també a Conca (Castella-la Manxa) i la Totana (Múrcia), però ha dit que les autoritats sanitàries havien ‘detectat molt precoçment’ aquest petit repunt de positius i havien controlat ‘adequadament’ les possibles infeccions derivades gràcies a l’aïllament de contactes.

Illa ha celebrat l”actitud de prudència’ de la Generalitat de Catalunya a l’hora de proposar que la regió sanitària de Lleida romangui de moment a la fase 1 del desconfinament. Ha atribuït el brot de Lleida a una ‘actitud incívica’ en una festa d’aniversari en què hi havia una vintena de persones i quatre contagiats que van encomanar tothom.

‘Ens situem en la pitjor hipòtesi: rebrot a la tardor i sense vaccí. Fem tant com podem per evitar-ho, amb sistemes de detecció precoç que permetin de controlar-los en un temps curt.’ Ha dit que el període de detecció ara se situava entre un dia i tres. ‘Continuarem treballant així per evitar que hi hagi rebrots’, ha afegit.

Sobre la possibilitat d’implementar una aplicació mòbil de rastreig de casos, ha dit que l’estat espanyol en formaria part si hi hagués un projecte de dimensió europea, però ha advertit que les autoritats sanitàries espanyoles seran prudents a l’hora d’implementar-ho. ‘Assegurem-nos que complim tots els requisits de protecció de dades i que aquestes aplicacions funcionen correctament. No actuem eixelebradament.’

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor