Rosell, disposat al fet que els salaris més baixos pugin més que la resta, fins i tot més del 2,5%

  • El president de la CEOE, Juan Rosell, s'ha mostrat disposat a negociar amb els sindicats que els salaris més baixos pugin més que la resta, fins i tot per sobre del 2,5%, el topall màxim fixat en la seva proposta salarial per a l'acord de negociació col·lectiva.

VilaWeb
Redacció
05.07.2017 - 10:42

MADRID, 5 (EUROPA PRESS)

El president de la CEOE, Juan Rosell, s’ha mostrat disposat a negociar amb els sindicats que els salaris més baixos pugin més que la resta, fins i tot per sobre del 2,5%, el topall màxim fixat en la seva proposta salarial per a l’acord de negociació col·lectiva.

Rosell, en declaracions a la cadena SER recollides per Europa Press, ha reconegut que existeix “una quantitat de gent molt important” amb salaris molt baixos.

“Potser, de cara als acords amb els sindicats, ha arribat el moment de fer diversos plantejaments per als salaris molt baixos i els no tan baixos, i acceptar increments moltíssim més importants per als salaris baixos”, ha apuntat Rosell.

Sindicats i patronals estan mirant de tancar l’acord de negociació col·lectiva per al 2017, pel qual els sindicats han plantejat una augment salarial d’entre l’1,8% i el 3%, davant l’increment d’entre l’1% i el 2,5% (mig punt vinculat a la productivitat) que planteja la patronal.

Rosell ha assenyalat aquest dimecres que els empresaris estan disposats a donar una “empenta” als salaris més baixos perquè vagin augmentant gradualment. Preguntat per si estaria disposat al fet que l’augment fos superior al 2,5%, Rosell ha afirmat que “podria parlar-se”.

La ministra d’Ocupació, Fátima Báñez, va instar aquest dimarts a augmentar els salaris a Espanya per enfortir la recuperació, acompassant-los al ritme de creació d’ocupació.

En aquest sentit, Rosell creu que els augments salarials no han de vincular-se a l’ocupació, sinó als beneficis de les empreses. El dirigent de la CEOE ha recordat en aquest punt que encara la meitat de les empreses, especialment les pimes, segueixen mostrant pèrdues. “Això són números, la resta són enquestes molt boniques”, ha subratllat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor