El govern de les Illes ensenya a Romeva la fossa de Sa Coma

  • Tots dos governs volen establir un acord de col·laboració per a dignificar els milicians morts en els fets del llevant mallorquí

VilaWeb
Redacció
21.07.2017 - 02:00
Actualització: 21.07.2017 - 13:07

La consellera de Cultura, Participació i Esports del govern de les Illes, Fanny Tur, ensenyarà avui la fossa de sa Coma al conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Raül Romeva. La fossa es troba a la platja de sa Coma, i sota l’arena es calcula que hi ha enterrats prop de quatre-cents milicians de la guerra del 36-39 morts en els fets del llevant mallorquí. Hom creu que la majoria eren milicians del Principat que es van enrolar a les ordres del capità Albert Bayo per a desembarcar a Mallorca i combatre les tropes franquistes l’agost del 1936.

Abans de la visita a la fossa de Sa Coma, Romeva es reunirà amb el vice-president, Biel Barceló, i amb el director general de Participació i Memòria Democràtica, Manel Santana, per a establir un acord de col·laboració entre els dos governs i planificar actuacions a la fossa. Les dues administracions volen treballar conjuntament per a dignificar els milicians morts el 1936 en el marc de la recuperació de la memòria històrica. A la trobada també hi anirà Mateu Puigròs, el batlle de Sant Llorenç, municipi on es troba la fossa.

El conseller d’Exteriors català compartirà la seva experiència en el desenvolupament del Pla d’Identificació Genètica i el Pla de Fosses d’actuacions en fosses de desapareguts durant la guerra i la dictadura franquista. Al Principat hi ha 503  fosses registrades, de les quals 235 estan confirmades i 268 són probables. El pla d’actuació d’enguany preveu accions en fosses i restes òssies a la superfície de l’Alt Pirineu i Aran, del Camp de Tarragona, de la Catalunya Central, de Girona, de Lleida i de les Terres de l’Ebre.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor