26.10.2016 - 22:00
Roger Subirà és el director del Congrés d’Arquitectura 2016, un esdeveniment organitzat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya que se celebra de manera intermitent i amb formats diferents des del segle XIX. El Congrés arriba aquest mes de novembre a la seva recta final havent dedicat més de cent actes a plantejar els reptes de futur de l’arquitectura i a eixamplar els límits de la professió.
—El primer Congrés d’Arquitectura es va celebrar l’any 1888, pocs anys després de la fundació de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya. Des d’aleshores s’han organitzat fins a nou esdeveniments més d’aquest tipus en els moments clau per a la professió.
—Sí, el congrés de 1888 pretenia consolidar l’organització professional de l’arquitectura a Espanya. El congrés del 1931, celebrat durant la República i presidit per Francesc Macià, ja es va centrar en forjar les bases legals per regular la urbanització de les ciutats. Va tenir una dimensió veritablement internacional. Hi van participar arquitectes com Le Corbusier. Nicolau Rubió i Tudurí va convocar arquitectes holandesos experts en Regional Planning per fer una planificació territorial. D’aquí va sortir el primer pla territorial al nostre país, que ha estat un referent vigent fins avui.
Podeu continuar llegint l’entrevista aquí