Ribó planteja el Debat de l’Estat de la Ciutat el 20 de setembre per a analitzar la situació de València i aportar idees

  • L'alcalde de València, Joan Ribó, ha plantejat este dilluns celebrar el Debat de l'Estat de la Ciutat el pròxim 20 de setembre amb la finalitat d'analitzar la situació en la qual es troba la capital valenciana i a partir d'ací aportar idees que marquen les línies de treball a seguir.

VilaWeb
Redacció
05.09.2016 - 17:18

VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha plantejat este dilluns celebrar el Debat de l’Estat de la Ciutat el pròxim 20 de setembre amb la finalitat d’analitzar la situació en la qual es troba la capital valenciana i a partir d’ací aportar idees que marquen les línies de treball a seguir.

Ribó ha realitzat este anunci després de la reunió que ha mantingut amb els portaveus dels tres grups que conformen el govern local –Compromís, PSPV i València en Comú– i abans del ple extraordinari celebrada esta jornada a l’Ajuntament de la ciutat perquè prengués possessió la regidora socialista Anaïs Menguzzato en substitució de l’edil del PSPV, Joan Calabuig, després de la seua marxa a l’administració autonòmica.

El primer edil ha explicat que la proposta de fer el Debat de l’Estat de la Ciutat el 20 de setembre es traslladarà a la Junta de Portaveus municipals que es convocarà per a dilluns que ve per a la seua discussió i aprovació definitiva.

Joan Ribó ha assegurat que este és “un debat important” i ha indicat que vol que, tant “des d’Alcaldia” com des de “tots els grups municipals” que integren la corporació local –a més dels tres que integren l’executiu municipal, PP i Ciutadans–, es puga plantejar “com està la ciutat, com la analitzem i què propostes fem amb vista a l’any que ve”.

El responsable municipal ha enllaçat este debat amb la reunió de treball que els components de l’equip de govern local –els signants del Pacte de la Nau que va donar pas a la conformació de l’executiu que presidix– mantindran divendres que ve al Saler.

Respecte a esta trobada ha avançat que durarà al llarg de “tot el dia” i ha apuntat que pretén ser una convocatòria de “reflexió” amb la finalitat de “determinar les línies estratègiques per als pressupostos de 2017” i “les de treball durant el pròxim any”.

“Serà una jornada en la qual treballarem d’una banda l’equip de govern de La Nau i, per un altre, els assessors en qüestions tècniques. L’objectiu és definir les grans línies per a l’any que ve, planificar-les i treballar-les”, ha asseverat Joan Ribó.

“QUALITAT DEMOCRÀTICA”

Pel seu costat, la nova portaveu del grup municipal socialista i regidora d’Ocupació, Turisme i Persones Grans en substitució de Joan Calabuig, Sandra Gómez, ha valorat la decisió de fer el Debat de l’Estat de la Ciutat i ha recordat que la convocatòria d’este tipus de plens ha estat una “iniciativa” i una “reivindicació històrica del grup socialista”.

Gómez, a partir d’ara segona tinent d’alcalde, ha destacat que en el debat “participarà l’alcalde”, que en ell “haurà dació de comptes” i que es comptarà també amb la participació d'”entitats de tota la ciutat”. “Ho considerem una cosa molt positiva, de qualitat democràtica i de diferenciació respecte al que ocorria en les passades legislatures”, ha assegurat l’edil.

D’altra banda, s’ha referit a la reunió mantinguda amb l’alcalde i la resta de portaveus dels grups que conformen el govern local i ha expressat la seua satisfacció. “La reunió de hui s’ha centrat a fer una valoració de com havia anat el curs polític anterior. Nosaltres, com a grup socialista, fem un balanç molt positiu”, ha dit.

“UN ESDEVENIMENT IMPORTANT”

El portaveu de València en Comú i tercer tinent d’alcalde, Jordi Peris, ha afirmat que el Debat de l’Estat de la Ciutat és “una cosa molt significativa i molt important” perquè “després de més de vint anys d’absència d’este tipus de debats” es tractarà, “en profunditat, la situació de la ciutat i de l’acció de govern”.

“És un esdeveniment molt important perquè anem a posar en comú a l’Ajuntament els diferents punts de vista que hi ha dels diferents grups polítics, tant de govern com d’oposició, sobre com està sent l’actual acció de govern, quin és l’estat de la ciutat i quines són les àrees prioritàries que necessiten un reforç”, ha plantejat Peris.

L’edil insistit en l'”important” d’esta iniciativa per ser “un mecanisme per a rendir comptes, d’explicar a la gent directament per què estem fent el que estem fent i quines van a ser les línies prioritàries de la resta del mandat”.

Alhora, ha subratllat que en este debat hi haurà “participació d’entitats ciutadanes, una cosa que cal destacar perquè anem a donar veu a la ciutadania al consistori perquè ens transmeta directament quina és la seua visió sobre els grans problemes de la ciutat”.

“És important fer-ho en esta clau. No ja de pensar en problemes particulars sinó pensant quina és la ciutat en la qual vivim i la ciutat per la qual volem treballar conjuntament. Pensar en clau de ciutat en conjunt”, ha exposat Jordi Peris, que ha indicat que no s’ha tancat quines entitats i quantes participaran en el debat perquè és una cosa que “cal acordar conjuntament entre tots els grups”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor