Retiren ‘Allò que el vent s’endugué’ d’un cinema de Memphis per ser una pel·lícula “insensible” amb l’esclavitud

  • MADRID, 28 Ag. (EDIZIONES) L'icònic cinema Orpheum de Memphis ha decidit retirar de la programació estiuenca les reposicions d''Allò que el vent s'endugué'. La causa d'aquesta decisió resideix en què els responsable del centre van considerar que el clàssic del 1939 tracta una temàtica com l'esclavitud des d'un punt de vista bastant "insensible".

VilaWeb
Redacció
28.08.2017 - 11:51

MADRID, 28 Ag. (EDIZIONES)

L’icònic cinema Orpheum de Memphis ha decidit retirar de la programació estiuenca les reposicions d”Allò que el vent s’endugué’. La causa d’aquesta decisió resideix en què els responsable del centre van considerar que el clàssic del 1939 tracta una temàtica com l’esclavitud des d’un punt de vista bastant “insensible”.

Després de la primera projecció del film, que van protagonitzar Clark Gable i Vivien Leigh, el passat 11 d’agost, l’Orpheum va rebre nombroses queixes que demanaven la retirada de la pel·lícula de la seva cartellera, segons informa Deadline. Malgrat ser una fita del setè art, per a molts la pel·lícula no ha envellit bé i el tractament que realitza de les persones de color i el sud dels Estats Units resulta feridor per a certes sensibilitats.

El clima social que es respira a Amèrica del Nord, especialment després dels aldarulls racistes viscuts a Charlottesville, ha polaritzat les opinions en una temàtica molt sensible entre els nord-americans. Cal tenir en compte que ‘Allò que el vent s’endugué’ es va estrenar l’any 1939, per la qual cosa no són d’estranyar les reaccions negatives cap al film en una ciutat, Memphis, en la qual el 64% de la població és de negra.

A través d’un apunt de Facebook, els clients de l’Orpheum no van trigar a mostrar diferents opinions cap a la pel·lícula. Mentre que alguns defensaven la seva emissió com una eina d’aprenentatge per “ensenyar als nostres fills i néts el que està malament amb l’esclavitud”, la Junta de l’Orpheum va considerar la pel·lícula com a “insensible” i va procedir a la seva cancel·lació.

En el comunicat van agregar que “com a organització la missió de la qual és entretenir i educar les comunitats a les quals serveix, l’Orpheum no pot mostrar una pel·lícula que sigui insensible a un gran segment de la seva població local”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor