Resum.- La segona jornada de Selectivitat pregunta pel catalanisme i el ‘black friday’

  • La segona jornada de les proves d'accés a la universitat (PAU) a Catalunya, l'última que conté matèries comunes, ha preguntat aquest dimecres sobre el catalanisme en la Restauració i sobre la veritable història del 'black friday'.

VilaWeb
Redacció
14.06.2017 - 19:30

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

La segona jornada de les proves d’accés a la universitat (PAU) a Catalunya, l’última que conté matèries comunes, ha preguntat aquest dimecres sobre el catalanisme en la Restauració i sobre la veritable història del ‘black friday’.

Un dels primers exàmens del dia, el de Filosofia, ha posat els estudiants en la disjuntiva de triar entre un fragment de l”Assaig sobre l’enteniment humà’, de John Locke’, i de ‘La genealogia de la moral’, de Friedrich Nietzsche, i diversos estudiants consultats per Europa Press, independentment de l’opció triada, han assegurat que era una prova accessible si es coneixia a l’autor.

DEL CATALANISME A ATOCHA

La prova d’Història ha preguntat sobre episodis com el catalanisme durant la Restauració a partir d’un text de Josep Torras i Bages, la matança dels advocats laboralistes d’Atocha i la Guerra Civil a Catalunya, entre altres temes.

Els alumnes consultats a la sortida de l’examen han optat en la seva majoria per la segona opció, la que interrogava sobre el sistema polític de la Restauració, a partir dels reials decrets de dimissió d’Antonio Cánovas del Castillo i nomenament de Mateo Sagasta de la reina regent María Cristina, i la Guerra Civil a Catalunya, i han considerat que aprovar és assequible, però no així treure una nota alta.

L’altra opció preguntava sobre els corrents del catalanisme durant la Restauració a partir d’un fragment del text ‘La tradició catalana: Estudi del valor ètic i racional del regionalisme’ de Torras i Bages, així com de la gestió del president Adolfo Suárez en el seu mandat, les característiques principals de la Constitució i la política espanyola fins al 1981.

BLACK FRIDAY

L’examen d’Anglès, que realitzen el 97,9% dels alumnes de l’examen de llengua estrangera, ha estat protagonitzat aquest dimecres per un text i una redacció sobre la història del ‘black friday’, dia d’importants rebaixes en els comerços importats dels Estats Units, i per un exercici de comprensió oral sobre que els insectes són el menjar del futur, que els alumnes consultats han vist assequible.

En el torn de tarda han tingut lloc els exàmens d’assignatures de la fase específica, que els estudiants utilitzen per pujar notes, amb assignatures com Ciències de la terra i del medi ambient, Disseny, Matemàtiques aplicades a les ciències socials, Electrotècnia, Història de l’art i Història i fonaments de les arts.

DE LA PEDRERA A ‘EL CRIT’

En el d’Història de l’art, han entrat obres com La Pedrera, d’Antoni Gaudí; ‘El crit’, d’Edvard Munch; ‘El matrimoni Arnolfini’, de Jack van Eyck, i l’escultura ‘Apol·lo i Dafne’, de Gian Lorenzo Bernini, entre altres.

A Història i fonaments de les arts han preguntat sobre obres com el pavelló Mies van der Rohe de Barcelona; ‘La llibertat guiant el poble’, d’Eugene Delacroix; comparar ‘Elogi de l’aigua’, d’Eduardo Chillida, amb ‘Dóna i ocell’, de Joan Miró, i la pel·lícula ‘El gran dictador’, de Charles Chaplin.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor