22.11.2022 - 22:52
|
Actualització: 23.11.2022 - 22:51
El restaurant Cuina Germans Torres de Barcelona, dels germans bessons Javier i Sergio Torres, ha obtingut la tercera estrella Michelin. Amb aquest, ja són cinc els restaurants que tenen les tres estrelles als Països Catalans, juntament amb el Celler de Can Roca a Girona, Lasarte i Àbac a Barcelona, i Quique Dacosta a Dènia.
Per una altra banda, set restaurants del país han passat a tenir la primera estrella. Els restaurants que l’han obtinguda són Aleia, dels xefs Paulo Airaudo i Rafa de Bedoya, a Barcelona; Come, de Paco Méndez, a Barcelona; Enigma, d’Albert Adrià, també de Barcelona; Etexco Eivissa, de Martín Berasategui i Paco Budia, al Canar (Eivissa); Fusión 19, de Javier Hoebeeck, a Muro (Mallorca); Mont Bar, del cuiner Fran Agudo, a Barcelona; i Slow&Low, de Nicolás de la Vega i Francesc Beltri, també a Barcelona. Cap restaurant del País Valencià no ha incorporat una nova distinció enguany. Tampoc cap establiment del país ha incorporat una segona estrella.
Consulteu totes les estrelles Michelin.
Un cas particular és el d’Enigma, del xef Albert Adrià, que ha recuperat l’estrella, després del tancament durant la pandèmia. El germà petit dels Adrià ha fet un homenatge a elBulli recuperant una selecció de receptes de còctels. Per una altra banda, el xef Berasategui acumula un total de tretze estrelles, que inclou les tres de restaurant Lasarte i una de l’Oria, totes dues de Barcelona. Per la seva banda, el xef Quique Dacosta ha obtingut una estrella amb el Deessa a l’hotel-restaurant Mandarin Oriental Ritz de Madrid.
Entre els premis anunciats per primera vegada, s’ha donat el de millor servei de sala a Toni Gerez, del restaurant Castell Peralada (Alt Empordà). A més, Joan Roca, del Celler de Can Roca, ha obtingut un premi especial de millor xef Mentor Michelin 2023.
També s’ha anunciat que a partir de l’any vinent ja no es farà una gala conjunta de Portugal i l’estat espanyol, sinó que se’n faran dues.