28.11.2023 - 21:44
|
Actualització: 29.11.2023 - 00:19
El restaurant Disfrutar de Barcelona, regentat pels xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, ha obtingut la tercera estrella Michelin. Amb aquest ja són sis els restaurants que han obtingut aquesta prestigiosa distinció als Països Catalans, juntament amb el Celler de Can Roca a Girona, la Cuina Germans Torres, el Lasarte i l’Àbac a Barcelona i el Quique Dacosta a Dènia (Marina Alta).
A més, nou restaurants del país han obtingut la primera: Suto, de Yoshikazu Suto, a Barcelona; Quirat, de Víctor Torres, també a Barcelona; Orobianco, d’Andrea Drago, a Calp (Marina Alta); Fraula, de Roseta Félix i Daniel Malavia, a València; Casa Bernardi de Ferdinando Bernardi, a Benissa (Marina Alta); Andreu Genestra, pel seu restaurant a Llucmajor (Mallorca); Omakase by Walt de Walter Sidoravicius, a Eivissa; Sa Clastra, de Jordi Cantó, a Calvià (Mallorca); i Unic de David Grussaute, a Sant Josep de la Talaia (Eivissa).
Martina Puigvert, del restaurant Les Cols d’Olot (Garrotxa), ha guanyat el premi a la millor xef jove. Josep “Pitu” Roca, del Celler de Can Roca, ha estat reconegut com a millor sommelier, un premi que s’ha atorgat avui per primera vegada. Joan Carles Ibáñez, del restaurant Lasarte de Barcelona, ha estat guardonat com a millor cap de sala.
Finalment, cinc restaurants han rebut l’Estrella Verda, que reconeix els restaurants més sostenibles. Són Béns d’Avall, de Vicenç Mayol, a Sóller (Mallorca); Ca na Toneta, de Maria Solivellas, a Selva (Mallorca); Es Tragón, d’Álvaro Sanz, a Sant Antoni de Portmany (Eivissa); L’Algadir del Delta, de Joan Capilla, a Amposta (Montsià); i Andreu Genestra, pel seu restaurant a Llucmajor (Mallorca).
El lliurament de distincions s’ha fet en una gala al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB), en una gala presentada per Andreu Buenafuente.
Un cop entregades les d’enguany, hi ha onze restaurants amb dues estrelles Michelin. Són Les Cols d’Olot, el Miramar de Llançà (Alt Empordà), el Bo.TiC de Corçà (Baix Empordà), l’Enoteca de Paco Pérez, el Cinc Sentits i Moments a Barcelona; El Poblet i Ricard Camarena de València, BonAmb de Xàtiva (Costera), L’Escaleta de Cocentaina (Comtat) i el Voro de Canyamel (Mallorca).
I amb una hi ha el Castell de Peralada (Alt Empordà), la Sala d’Olost (Lluçanès), La Fonda Xesc de Gombrèn (Ripollès), el Tresmacarrons del Masnou (Maresme), el Deliranto de Salou (Tarragonès), L’Ó de Sant Fruitós del Bages, Els Casals de Sagàs (Berguedà), el Fogony de Sort (Pallars Sobirà), Les Moles i L’Antic Molí d’Ulldecona (Montsià), el Malena de Gimenells (Segrià), el Ca l’Enric de La Vall de Bianya (Garrotxa), el Villa Retiro de Xerta (Baix Ebre), el Quatre Molins de Cornudella de Montsant (Priorat), L’Aliança d’Anglès (Selva), el Can Bosch i el Rincón de Diego de Cambrils (Baix Camp), el Lluerna de Santa Coloma de Gramanet (Barcelonès), el Massana de Girona, les Magnòlies d’Arbúcies (Selva), Can Jubany de Calldetenes (Osona), l’Emporium de Castelló d’Empúries (Alt Empordà), Els Tinars de Llagostera (Gironés), La Boscana de Bellvís (Pla d’Urgell), l’Slow and Low, l’Alkimia, el Mont Bar, el Suto, el Hofmann, l’Oria, el Caelis, el Koy Shunka, l’Enigma, el COME by Paco Méndez, el Dos Palillos, el Xerta, l’Angle, l’Atempo, l’Aleia, el Quirat, l’Aürt, l’Hisop i el Via Veneto de Barcelona; el Casa Pepa d’Ondara (Marina Alta), el Tula de Xàtiva, El Xato de La Nucia (Marina Baixa), el Cal Paradís deVall d’Alba (Marina Alta), el Beat i l’Audrey’s de Calp, Baeza & Rufete d’Alacant, l’Atalaya d’Alcalà de Xivert (Baix Maestrat), Peix & Brases de Dènia, La Finca d’Elx, l’Arrels de Sagunt (Camp de Morvedre), el Raúl Resino de Benicarló (Baix Maestrat), el Lienzo, el Kaido Sushi Bar, el Riff, La Salita i el Fierro de València; l’Etxeko d’Eivissa a El Canar, Es Fum de Palmanova (Mallorca), el Maca de Castro del Port d’Alcúdia (Menorca), el Fusion19 de Muro (Mallorca), La Gaia d’Eivissa i l’Adrián Quetglas, el DINS Santi Taura, el Marc Foschi i el Zarada de Palma.