Report diari sobre el coronavirus: La covid no pot entrar a l’escola i la Xina acumula productes per a confinaments més durs

  • Cada vespre VilaWeb publica un informe amb el resum de tot allò que cal saber sobre la covid-19

VilaWeb

Redacció

02.11.2021 - 19:50
Actualització: 02.11.2021 - 20:43

Si voleu rebre aquest report diari de VilaWeb sobre el coronavirus al vostre correu, cada dia a les 20.00, podeu apuntar-vos-hi. El cap de setmana s’enviarà excepcionalment, segons l’actualitat.

En dies com els que vivim, és més necessari que mai defensar un periodisme independent i sense por de ser crítics amb el poder. Si voleu donar suport al model de VilaWeb, feu-vos-en subscriptors.


Què ha passat avui?

La incidència de la covid a l’escola es manté baixa i lluny de les xifres més dolentes de la pandèmia. A Catalunya, ara com ara hi ha 19 grups escolars confinats de 15 centres diferents, fet que implica que hi hagi en quarantena 3.574 persones, entre personal i alumnes. Això contrasta amb la situació d’ara fa un any, quan hi havia 3.500 grups confinats i 82.000 persones en quarantena, una situació límit per als centres i que té poca cosa a veure amb la d’ara.

Al País Valencià, la situació també és molt millor. El confinament afecta 41 grups escolars de 29 centres. En comparació, durant el mes de gener, el pitjor moment de la pandèmia al territori, va arribar a haver-hi 984 aules confinades. A les Illes, la xifra també és baixa, amb 39 grups confinats de 34 centres, dels quals tots menys cinc són a Mallorca. Per la seva part, a Andorra hi ha 23 aules sota vigilància activa –9 totalment i 14 parcialment– i 10 en vigilància passiva.

Per una altra banda, la Conselleria de Salut de les Illes continua amb la campanya de vaccinació. El “Vacubús”, que permet de vaccinar-se sense demanar hora, s’ha instal·lat a la plaça d’Espanya de Palma fins al 12 de novembre i és previst que després, per la campanya de Nadal, s’instal·li als grans centres comercials i fins i tot al Visit Mallorca Estadi. Encara a Mallorca, un brot en un taller de ioga ha obligat a aïllar una trentena de persones a l’hotel Pont de Palma.

En relació amb la campanya de la grip, enguany Catalunya ha augmentat en 120.000 la comanda de vaccins. Un informe de l’Agència de Salut Pública britànica va trobar en el seu moment que passar la covid i la grip simultàniament multiplicava per sis la probabilitat de morir-se. A la situació, s’hi afegeix el fet que enguany la grip pot presentar casos més greus, atès que quan hi ha hiverns amb taxes baixes d’incidència, els anys següents se solen registrar infeccions més greus. Això pot implicar que fins a un 48% de la població sigui susceptible de passar-la.

Fora del país, el govern xinès ha fet una crida a la ciutadania i als governs locals perquè es proveeixin de productes de primera necessitat, atès que les autoritats preveuen d’aplicar restriccions més dures per mirar de contenir els nous brots de coronavirus. Per evitar una possible situació de preocupació social, les autoritats han ressaltat avui que no hi ha una amenaça imminent que pugui afectar la cadena de subministrament de productes de primera necessitat.


Quin és el recompte actual d’afectats i morts?

Als Països Catalans s’han registrat 1.603.594 casos i 33.407 morts, i actualment hi ha 163 pacients a les UCI.

Cliqueu sobre el nom del territori per consultar les webs amb les dades oficials [Catalunya | País Valencià | Illes | Catalunya Nord | Andorra].


A tot el món, les darreres xifres són de 248.113.737 casos confirmats i 5.025.027 morts. Del total de casos, 224.746.730 ja es consideren guarits, segons dades de Worldometer. Els cinc estats més afectats en aquest moment són:

–Els Estats Units d’Amèrica, amb 46.933.077 casos i 767.456 morts;
–L’Índia, amb 34.285.814 casos i 458.470 morts;
–El Brasil, amb 21.814.693 casos i 607.954 morts;
–Regne Unit, amb 9.130.857 casos i 140.964 morts.
–Rússia, amb 8.593.200 casos i 240.871 morts.

–L’estat francès, amb 7.168.743 casos i 117.689 morts;
–A l’estat espanyol hi ha 5.011.148 casos i 87.368 morts.


Els enllaços i les dades a tenir sempre a mà:

Passaport covid: com es pot descarregar i de què serveix?
Quines són les restriccions al País Valencià?
Quines són les mesures contra la covid-19 a Catalunya?
He tingut contacte amb un positiu de covid-19, però ja m’havien vaccinat: he de fer quarantena?
Catalunya prorroga les mesures de protecció a les residències amb canvis en el protocol covid
Proves d’antígens: Se’n poden comprar a la farmàcia? Com funcionen? Quant costen?
Així varien els símptomes de la covid-19 segons el nivell de vaccinació 


–Vegeu la informació de la Generalitat Valenciana. Telèfon d’informació: 900 300 555
–Vegeu la informació de la Generalitat de Catalunya. Telèfon d’informació: 061
–Vegeu la informació del Govern de les Illes Balears. Telèfon d’informació: 061
–Vegeu la informació del Govern d’Andorra. Telèfon de cita prèvia: 821 955
–Vegeu la informació de l’estat espanyol
–Vegeu la informació de l’estat francès
–Vegeu la informació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS)

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor