Report sobre el coronavirus: Seixanta milions de persones tenen la covid persistent

  • Us oferim un report amb tota la informació actualitzada del coronavirus

VilaWeb

Redacció

05.08.2022 - 19:50
Actualització: 06.08.2022 - 21:06

Si voleu rebre aquest report VilaWeb sobre el coronavirus al vostre correu, cada divendres a les 20.00, podeu apuntar-vos-hi.

En dies com els que vivim, és més necessari que mai defensar un periodisme independent i sense por de ser crítics amb el poder. Si voleu donar suport al model de VilaWeb, feu-vos-en subscriptors.


Què ha passat aquesta setmana?

Un 12,7% dels afectats pel coronavirus ha desenvolupat la covid persistent, segons que publica un estudi neerlandès a la revista The Lancet. Això vol dir que hi ha seixanta milions de persones que continuen tenint símptomes una vegada superada la malaltia.

Els investigadors han trobat que els símptomes centrals més greus són el mal al pit i a l’hora de respirar, el dolor muscular, la pèrdua de gust i olfacte, el formigueig a les extremitats, el nus a la gola, la sensació de calor i fred i fatiga general. També hi ha afectacions més lleus, com ara mareigs, nàusees, mal de panxa i diarrea.

A Andorra, aquesta setmana, s’ha registrat la primera mort per covid d’ençà del 16 de març. Era un home de seixanta-quatre anys amb patologies prèvies, les quals s’havien complicat a causa de la malaltia, i era a l’UCI d’ençà del 12 de juliol.

Al País Valencià es manté el descens en tots els indicadors de la pandèmia, tret del de les morts, que comença a canviar de tendència unes setmanes més tard que no els casos i les hospitalitzacions. Per la seva banda, el grup de recerca BIOCOMSC també ha detectat una reducció en la transmissió de la covid a Catalunya, amb un efecte directe sobre les hospitalitzacions, i preveu que aquest mes d’agost el virus hi circularà poc.

Per una altra banda, la Comissió Europea ha anunciat que havia comprat dos-cents cinquanta milions de dosis del vaccí de la farmacèutica catalana Hipra. En l’adquisició conjunta, hi participen catorze estats de la Unió Europea.

A Corea del Nord han anunciat el final de la primera onada, després d’una setmana sense cap infecció, segons que afirmen. El primer brot es va registrar al maig i hi ha dubtes de credibilitat. Malgrat el baix nivell de vaccinats i un mal sistema sanitari, els mitjans del país diuen que hi ha hagut 4,77 milions de casos “amb febre”, dels quals només 74 han acabat amb mort, cosa que significaria la taxa de mortalitat més baixa del món.


Quin és el recompte actual d’afectats i morts?

Als Països Catalans hi ha 2.455 ingressats i 118 morts.

Cliqueu sobre el nom del territori per consultar les webs amb les dades oficials [Catalunya | País Valencià | Illes | Catalunya Nord | Andorra].


A tot el món, les darreres xifres són de 587.110.053 casos confirmats i 6.431.557 morts. Del total de casos, 557.217.425 ja es consideren guarits, segons dades de Worldometer. Els cinc estats més afectats en aquest moment són:

–Els Estats Units d’Amèrica, amb 93.739.666 casos i 1.057.811 morts;
–L’Índia, amb 44.107.588 casos i 526.600 morts;
–L’estat francès, amb 33.993.930 casos i 152.457 morts;
–El Brasil, amb 33.964.494 casos i 679.594 morts;
–Alemanya, amb 31.178.705 casos i 144.717 morts.

–A l’estat espanyol hi ha 13.245.996 casos i 110.719 morts.


–Vegeu la informació de la Generalitat Valenciana. Telèfon d’informació: 900 300 555
–Vegeu la informació de la Generalitat de Catalunya. Telèfon d’informació: 061
–Vegeu la informació del Govern de les Illes Balears. Telèfon d’informació: 061
–Vegeu la informació del Govern d’Andorra. Telèfon de cita prèvia: 821 955
–Vegeu la informació de l’estat espanyol
–Vegeu la informació de l’estat francès
–Vegeu la informació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS)

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor