27.01.2023 - 08:42
|
Actualització: 27.01.2023 - 09:24
L’antic hotel balneari de Montagut, a Campelles, no allotja turistes d’ençà del 1998. El motiu és que és a tocar de la N-260, una via molt transitada. A més, l’aparcament dels clients és a l’altra banda. “Travessar la carretera és un perill mortal“, diu Tomàs de Montagut, copropietari. Recorda que l’ampliació de la carretera va ser la fi del balneari. Fa anys que reclamen una solució per a pacificar el trànsit i garantir així la viabilitat d’un negoci que es remunta al segle XVIII en una finca de quatre mil metres quadrats. Ara tenen el suport de l’Ajuntament de Campelles i el Consell Comarcal del Ripollès i hi ha prevista una reunió amb la subdelegació del govern espanyol per a reclamar un semàfor.
“Si no podem garantir la seguretat, no hi ha cap possibilitat de projecte de reobertura”, explica a l’ACN Tomàs de Montagut. I es demana: “Qui voldrà exposar la seva integritat física per anar a un lloc?” Ell i tres germans més en són els propietaris i ja fa temps que pensen unes altres fórmules de gestió del negoci. Però sempre topen amb el mateix obstacle: la carretera.
D’ençà de fa uns anys que reclamen un semàfor. Una decisió que correspon a l’estat espanyol perquè és qui té la competència d’aquesta via que connecta Ribes de Freser i Campelles amb Puigcerdà i per on cada dia passen centenars de vehicles, camions i motoristes. “També tenim motos que vénen a fer curses en cap de setmana direcció a la collada de Toses i ara també ens fan molta por els cotxes elèctrics, que com que no fan soroll el perill encara serà més gran”, diu. En aquest punt també hi ha l’encreuament que connecta amb les masies del barri de Parramon.