Tercera medalla catalana dels Jocs: el regatista Florian Trittel guanya l’or en la classe 49er

• Nascut a Münsterlingen (Suïssa), Trittel va arribar a Catalunya a tres anys i s'ha format al Maresme

02.08.2024 - 13:48
Actualització: 02.08.2024 - 15:44

El regatista maresmenc Florian Trittel ha guanyat la medalla d’or en la classe 49er de vela, en tàndem del santanderí Diego Botín. L’or premia una actuació gairebé immaculada durant tota la setmana. De fet, l’anomenada medal race s’havia de fer ahir, però es va ajornar per les condicions meteorològiques.

Nascut el 1994 a Münsterlingen (Suïssa), en una família alemanya, Trittel es va traslladar a Catalunya quan tenia tres anys. S’ha format com a regatista al Maresme, primer a Arenys de Mar i, més tard, al CN el Balís, a Sant Andreu de Llavaneres. El regatista ja va aconseguir un diploma olímpic els Jocs de Tòquio, en què va quedar sisè a la classe Nacra 17 en tàndem amb Tara Pacheco.

Amb la medalla de Trittel, els atletes catalans sumen tres medalles en aquests Jocs Olímpics. La primera, d’or, fou per a Theo Forner –que juga a l’USAP i és originari de l’Espirà de l’Aglí (Rosselló)–, que juntament amb l’equip francès es proclamà campió de la final de Rugbi a Set després de derrotar Fiji a la final per un resultat de 28 a 7. La segona medalla, de bronze, arribà ahir de la mà del piragüista basco-català Pau Echaniz, que tot i haver accedit a la final de la modalitat de K1 de piragüisme en eslàlom com a dotzè aconseguí acabar tercer a la cursa i aconseguir la medalla de bronze de la modalitat.