Reducció de préssec de vinya, un acompanyament ideal

  • Recepta de la nutricionista Dolors Borau dins la sèrie 'Fruites d'estiu'

VilaWeb

Dolors Borau

26.08.2020 - 21:50

La nutricionista Dolors Borau presenta a VilaWeb la recepta de la reducció de préssec de vinya. Heus ací un altre article de la sèrie ‘Fruites d’estiu’.

Ingredients per a dos comensals

  • 1 préssec de vinya (el de carn groga i consistent) per a cadascú;
  • un raig d’oli d’oliva verge extra;
  • un bon raig de vi blanc o vermut o moscatell;
  • mig got petit de brou de verdures o de pollastre i, si no n’hi ha, d’aigua.

Preparació

  • Renteu els préssecs i peleu-los.
  • Amb un ganivet, feu-hi talls com si fossin meridians, i aneu separant-los del pinyol.
  • Poseu una paella al foc amb un rajolí d’oli.
  • Poseu-hi els grills a foc viu, primer de l’un costat, i de seguida, de l’altre.
  • Quan s’hagin marcat per totes dues bandes, tireu-hi el vi o licor triat i deixeu-ho reduir.
  • De seguida afegiu-hi el brou, que cobreixi tota la superfície de la paella, abaixeu la intensitat del foc i deixeu que faci xup-xup fins que el suc sigui espès.

Observacions

  • És un acompanyament ideal per a qualsevol carn: llom, pollastre rostit o a la planxa o al forn, una hamburguesa, unes costelles de xai…
  • També es pot menjar amb unes altres verdures: mongeta tendra, pastanaga, carbassó…
  • És un acompanyament deliciós i pot ser útil quan tenim préssecs que no han sortit tan gustosos com esperàvem i no en gaudim menjant-nos-els crus.

 

Valoració nutricional per a una persona. Font: Taula de composició d’aliments, CESNID-Publicacions de la Universitat de Barcelona, 2002

Interpretació de la taula

  • He pres per ració d’acompanyament la meitat d’un préssec.
  • És un acompanyament molt lleuger que no afegeix calories al plat de carn i que ajuda a pair-les i a desgreixar, perquè té un punt àcid.
  • Es conserva molt bé a la nevera per menjar-ne l’endemà.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor