26.08.2020 - 21:50
La nutricionista Dolors Borau presenta a VilaWeb la recepta de la reducció de préssec de vinya. Heus ací un altre article de la sèrie ‘Fruites d’estiu’.
Ingredients per a dos comensals
- 1 préssec de vinya (el de carn groga i consistent) per a cadascú;
- un raig d’oli d’oliva verge extra;
- un bon raig de vi blanc o vermut o moscatell;
- mig got petit de brou de verdures o de pollastre i, si no n’hi ha, d’aigua.
Preparació
- Renteu els préssecs i peleu-los.
- Amb un ganivet, feu-hi talls com si fossin meridians, i aneu separant-los del pinyol.
- Poseu una paella al foc amb un rajolí d’oli.
- Poseu-hi els grills a foc viu, primer de l’un costat, i de seguida, de l’altre.
- Quan s’hagin marcat per totes dues bandes, tireu-hi el vi o licor triat i deixeu-ho reduir.
- De seguida afegiu-hi el brou, que cobreixi tota la superfície de la paella, abaixeu la intensitat del foc i deixeu que faci xup-xup fins que el suc sigui espès.
Observacions
- És un acompanyament ideal per a qualsevol carn: llom, pollastre rostit o a la planxa o al forn, una hamburguesa, unes costelles de xai…
- També es pot menjar amb unes altres verdures: mongeta tendra, pastanaga, carbassó…
- És un acompanyament deliciós i pot ser útil quan tenim préssecs que no han sortit tan gustosos com esperàvem i no en gaudim menjant-nos-els crus.
Interpretació de la taula
- He pres per ració d’acompanyament la meitat d’un préssec.
- És un acompanyament molt lleuger que no afegeix calories al plat de carn i que ajuda a pair-les i a desgreixar, perquè té un punt àcid.
- Es conserva molt bé a la nevera per menjar-ne l’endemà.