02.07.2022 - 18:26
|
Actualització: 02.07.2022 - 21:07
L’Espai Joan Fuster de Sueca (la Ribera Baixa) ha acollit les Jornades d’Estiu d’Escola Valenciana. L’assemblea anual, que ha reunit activistes de totes les coordinadores comarcals i entitats que formen l’organització, ha servit per a repassar i avaluar les accions i projectes desenvolupats enguany.
La presidenta d’Escola Valenciana, Alexandra Usó, ha presentat les línies de treball que prioritzarà la nova junta directiva, entre les quals destaca la regeneració de l’organització, la promoció de la llengua, l’educació i la cultura; la vertebració del País Valencià; i la cooperació amb més entitats amb els mateixos fins.
Les trobades d’enguany, tenint en compte l’Any Fuster i el seu llegat, han estat dedicades al concepte de llibertat. Així mateix, s’han presentat les conclusions del pla estratègic d’Escola Valenciana durant aquests darrers mesos, que ha servit per a proposar les noves línies mestres d’acció per a impulsar l’entitat.
D’una altra banda, també s’ha presentat el mapa d’indicadors UEM-UA per a la planificació, anàlisi i millora de l’educació plurilingüe al País Valencià, elaborat per Jaume Fullana i la Unitat per a l’Educació Multilingüe de la Universitat d’Alacant. Aquest document té com a finalitat establir els instruments de verificació necessaris per a orientar la correcta implantació de l’educació plurilingüe i intercultural.
Finalment, l’entitat ha fet públic el lema de les trobades de l’any vinent: “Recuperem el verd, amb Carme Miquel“, que retrà homenatge a la mestra, escriptora, activista Carme Miquel, que fou la primera presidenta l’organització entre 1990 i 1994 i fundadora de la CAPPEPV. També va ser pionera del moviment de renovació pedagògica, membre de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (2006-2019), cofundadora de la Secció de Pedagogia de Lo Rat Penat (1964), organitzadora de les primeres Escoles d’Estiu (1975-1979) i de la I Festa de la Primavera (1969), antecedent de les trobades.