04.07.2020 - 21:50
|
Actualització: 06.07.2020 - 09:48
Us oferim un recull d’algunes de les imatges més destacades d’arreu del món durant aquesta setmana.
Fotografia
Albert Salamé
04.07.2020 - 21:50
|
Actualització: 06.07.2020 - 09:48
Us oferim un recull d’algunes de les imatges més destacades d’arreu del món durant aquesta setmana.
Plasma per als països de Centre-amèrica
Als hospitals d'El Salvador, Panamà i Costa Rica, s'avança amb la implementació de tractament amb plasma de pacients recuperats de coronavirus com a mesura de tractament mentre no està desenvolupat el vaccí contra la Covid-19. 30.6.2020. Fotografia: Rodrigo Sura-EFE.
Obertura anglesa
Les mesures de confinament a Anglaterra es relaxen a partir del 4 de juliol, amb la possibilitat d'obrir al públic per a espais i empreses com galeries d'art, museus, teatres, perruqueries, restaurants i pubs. 1.7.2020. Fotografia: Neil Hall-EPA.
No som conillets d'Índies
Manifestants de Johannesburg es manifesten davant les portes de la Universitat de Wits conta un tracte que consideren colonialista en realitzar-se assajos de vaccí a Sud-àfrica dirigits per les universitats de Wits i la britanica d'Oxford. 1.7.2020 Fotografia: Kim Ludbrook-EPA
Hong Kong sota pressió
Un manifestant és detingut per la policia durant una manifestació contra la llei de seguretat nacional a Hong Kong. El president xinès Xi Jinping ha signat la llei feta a mida per a Hong Kong, prohibint mobilitzacions i consignes acusant-los d'actes de caràcter terrorista. 1.7.2020. Fotografia: Jerome Favre-EPA.
Referèndum a Russia
Un home vota sota la mirada del retrat de Putin en el referendum de modificació constitucional de Russia. Un 78% dels russos aproven la reforma constitucional que pot mantenir Putin fins al 2036. 1.7.2020. Fotografia: Maxim Shipenkov-EPA.
S'agreuja la situació al Con Sud
Una dona camina davant locals comercials tancats a Buenos Aires. L'àrea metropolitana continua com a focus principal del focus de covid-19 amb 65.000 casos diagnosticats. 1.7.2020. Fotografia: Juan Ignacio Roncoroni - EFE.
Alt risc pels pobles yanomami
Integrants del poble yanomami arriben a un punt d'atenció a la regió de Surucucu. El poble yanomami s'enfronta amb els primers casos identificats com a covid-19, enmig de la selva amazònica amb una distribució de poblets en una àrea de la mida d'Àustria però amb només 28.000 habitants. 1.7.2020. Fotografia: Joédson Alves-EFE.
BLM manté la força pròpia a Austràlia
Els manifestants participen en una manifestació de Black Lives Matter a Brisbane, amb el punt particular de les reivindicacions històriques dels pobles aborígens que pateixen una discriminació secular en la societat australiana. 4.7.2020 Fotografia: Glenn Hunt-EPA.
Indignació per la violació d'una nena per militars
Una dona llança pintura sobre un militar de paisà mentre participa en una manifestació aquest divendres davant la caserna de Cali. Les manifestants van interpretar 'Un violador en el teu camí' com a rebuig a la recent violació d'una nena indígena de dotze anys per set soldats colombians i els escàndols d'assetjament sexual que s'han destapat. 3.7.2020. Fotografia: Pablo Rodríguez-EFE.
Nous incidents provocats per la presència de VOX
Agents antiavalots de l'Ertzaintza observen una barricada incendiada pels carrers de Sant Sebastià després de la realització d'un acte de campanya de l'organització de l'extrema dreta espanyolista VOX causés incidents a la ciutat basca. 2.7.2020 Fotografia: Juan Herrero-EFE.
Eliminació de la imatgeria racista
Una imatge feta amb un drone mostra una estàtua del general confederat J.E.B. Stuart a Richmond, Virgínia. Els tècnics tenen previst de retirar l'estàtua aquests dies vinents, juntament amb més persones que commemorin l'antiga funció de la ciutat com a capital de la Confederació. 2.7.2020. Fotografia: Jim Lo Scalzo - EPA
Mines submergides al Yucatán
Un equip internacional de científics va anunciar aquest divendres el descobriment de les mines d'ocre més antigues del continent americà, explotades per humans fa 10.000 anys pel cap baix, en una cova submergida a la península de Yucatán, troballa que obre la porta a entendre millor la vida dels primers habitants d'allò que avui és el sud de Mèxic. 2.7.2020 Fotografia: Cindaq