14.06.2022 - 20:28
El recinte modernista de Sant Pau de Barcelona s’ha afegit als punts emblemàtics de la ciutat en els quals es projecten obres d’art digital, en el marc de la iniciativa que impulsa ISEA 2022. Així són quatre els espais on hi ha projeccions d’aquest tipus, al costat de l’Arts Santa Mònica, la Capella i Cal Massó. En total, els responsables del projecte han reunit una vuitantena d’obres d’artistes locals i internacionals que inclouen instal·lacions immersives, obres interactives i en línia, art sonor, animacions, un ‘mapping’ i un espectacle de drons. Sobre això, del 9 al 30 de juny, Sant Pau acollirà l’exposició ‘Possibles’, en què es mostraran cinc obres destacades provinents de la convocatòria.
Entre aquestes obres, destaquen ‘Sightseeing’, de Thierry Fournier, que reflexiona sobre el seu esgotament; ‘Liquid Views’, de Monika Fleischmann i Wolfgang Strausson, que ofereix una experiència narcisista, i ‘Quantum Caos set’, de Paul Thomas, que explora “la creació d’una expressió visual i audible del caos quàntic”, afirmen els organitzadors.
Completaran la mostra ‘Particle’, d’Alex Posada (projecte guanyador d’una de les beques ISEA2022 Barcelona), i una vintena d’obres d’art digital de la NewArtFoundation d’autors internacionals com Marnix de Nijs o Weidi Zhang.
Juntament amb aquesta exposició, els dies 14, 15 i 16 de juny Sant Pau acollirà el ‘mapping’ ‘Cité Mémoire’ a càrrec dels artistes Michel Lemieux i Victor Pilon, en col·laboració amb Michel Marc Bouchard.