12.07.2024 - 21:40
Les amanides són el plat estrella de l’estiu, i ens permeten de jugar amb la imaginació i els ingredients. Amb la calor, vénen de gust plats més frescs i de preparacions més senzilles, que no requereixin passar gaire temps a la cuina ni als fogons. Per això, us proposem cinc receptes d’amanides fàcils de fer perquè gaudiu d’un menjar saborós i saludable durant l’estiu.
Amanida de fruita vermella
En aquesta època de l’any, podem aprofitar la gran varietat de fruita de temporada per fer una amanida fàcil, diferent i rica en antioxidants.
Ingredients (en la quantitat i proporció que cadascú desitgi)
- un grapat de fulles d’enciam
- un grapat de fulles de ruca
- un grapat d’herbes de canonges
- pastanaga ratllada o filada
- cireres
- maduixes
- gerds
- nous pelades
- avellanes, ametlles, etc.
- formatge tendre de cabra
Per a la vinagreta:
- oli d’oliva verge extra
- vinagre de poma
- mostassa
- sal
- pebre negre
- melmelada casolana de gerds
Per a fer la melmelada de gerds:
- 50g de gerds
- una culleradeta de postres de sucre
Amanida d’estiu
Aquesta és una amanida molt variada que conté diversos ingredients. Cadascú podrà adaptar-la al seu gust, treure’n ingredients o substituir-los per uns altres.
Ingredients (en la quantitat i proporció que cadascú desitgi)
- un grapat de fulles d’enciam romà o iceberg
- un grapat de fulles de ruca
- mitja rodanxa de meló
- mitja rodanxa de síndria
- formatge fresc tipus Burgos
- 2-3 llenques de pernil ibèric de tall fi
- un grapat de pinyons
- oli d’oliva verge extra
Per a la vinagreta:
- oli d’oliva verge extra
- vinagre de poma
- mel
- sal
- pebre
Amanida de patata
En aquesta amanida la base és la patata, que es pot coure al forn o es pot bullir. En tots dos casos cal coure-la amb la pell perquè no perdi el midó i quedi farinosa.
Ingredients (per a dues persones)
• 200g de patata (1 peça mitjana)
• 1 llauna petita de tonyina en oli (si és d’oliva, serà més gustosa, però també pot ser de gira-sol)
• ½ ceba petita
• ½ pebrot vermell
• ½ pebrot verd
• 1 tomàquet vermell mitjà
• 8 olives verdes sense pinyol
• 4 cogombrets
• 2 tomàquets secs italians
• oli d’oliva
• sal
• pebre
Amanida de pasta
Aquí, hi trobareu aquesta amanida de pasta que és molt gustosa, però aquests plats accepten les variacions que hi vulgueu fer: s’hi poden afegir ingredients, se’n poden treure, es pot triar un altre tipus de pasta…
Ingredients (per a 2 persones)
• 140g de pasta seca d’espirals de colors (70g per a cada persona)
• 1 tomàquet
• 6g de pinyons torrats
• 6g de panses de Corint
• 10g de nous peladas
• 20g de formatge Feta
• pebre
• orenga
• oli d’oliva
• Oli d’oliva verge extra
Amanida de colors
Aquesta amanida, com el seu nom indica, és plena de colors vius, que ens avisen d’un menjar saborós i saludable.
Ingredients (per a 2 persones)
• 2 tomàquets vermells tipus pera o banya o pebrot per persona o 1 tomàquet gros tipus Montserrat per a totes dues
• 1 alvocat
• 1/2 mango, que no pot ser ni massa madur ni massa tou
• 6 olives negres d’Aragó per cap
• el suc d’una llima
• 1 polsim de sal
• 1 raig d’oli d’oliva verge extra