Recepta: Tres salses per a una amanida de patata

  • Romesco, allioli i maonesa són les propostes que ens fa Neus Cuscó per a amanir aquest plat estiuenc

VilaWeb
Neus Cuscó
12.05.2018 - 22:00

Ingredients:
(per a quatre persones)

Per a l’amanida de patata:
—4 patates grosses Monalisa
—500 g de pèsols frescs
—3 pastanagues
—1 pot de tonyina amb oli de 150 g
—2 ous durs
—4 pebrots del piquillo

Per a fer la maonesa:
—1 ou
—1/4 litre d’oli d’oliva
—sal, vinagre

Per a fer l’allioli:
—1 rovell d’ou
—1 gra d’all
—1/4 l d’oli d’oliva
—sal
—molla de pa amb vinagre

Per a fer el romesco:
—2 nyores
—4 cullerades de salsa de tomàquet
—2 grans d’all escalivats
—1 llesqueta de pa mullada en vinagre
—10 ametlles torrades
—10 avellanes torrades

Elaboració:

Per fer l’amanida de patates: bullim les patates senceres amb pell uns vint-i-cinc minuts. Les punxem per saber si són cuites. Les reservem.

Bullim els pèsols desgranats. Els reservem.

Bullim les tres pastanagues a trossets. Les reservem.

Muntem el plat: pelem les patates, les tallem a rodanxes i les col·loquem al voltant d’una plata. Al mig posem els pèsols i la pastanaga a trossets. La tonyina per sobre. Els ous durs tallats i adornats amb uns talls de pebrot al piquillo.

Acompanyem les patates amb una de les tres salses que tot seguit us proposem:

Maonesa:
Al got del túrmix, hi fiquem l’ou, una mica de sal i unes gotes de vinagre. Col·loquem el braç del túrmix a dins i tot seguit hi posem l’oli. Batem amb el braç elèctric primer a sota i després amunt i avall, donant aire a la salsa perquè emulsioni.

Allioli:
Agafem el morter i piquem l’all. Hi afegim una molla de pa amb vinagre i una mica de sal. Després, el rovell d’ou i anem abocant l’oli d’oliva i fent anar la mà de morter fins que lligui.

Romesco:
Posem en remull dues nyores. Rasquem la polpa amb un ganivet. La fiquem al got del túrmix. Després, hi afegim la salsa de tomàquet, dos alls escalivats (al forn, amb paper d’alumini). Hi afegim oli, sal, vinagre i una llesqueta de pa fregida. Després, les ametlles i avellanes. Ho passarem tot pel túrmix i ja tindrem la salsa feta.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor