12.05.2018 - 22:00
Ingredients:
(per a quatre persones)
Per a l’amanida de patata:
—4 patates grosses Monalisa
—500 g de pèsols frescs
—3 pastanagues
—1 pot de tonyina amb oli de 150 g
—2 ous durs
—4 pebrots del piquillo
Per a fer la maonesa:
—1 ou
—1/4 litre d’oli d’oliva
—sal, vinagre
Per a fer l’allioli:
—1 rovell d’ou
—1 gra d’all
—1/4 l d’oli d’oliva
—sal
—molla de pa amb vinagre
Per a fer el romesco:
—2 nyores
—4 cullerades de salsa de tomàquet
—2 grans d’all escalivats
—1 llesqueta de pa mullada en vinagre
—10 ametlles torrades
—10 avellanes torrades
Elaboració:
Per fer l’amanida de patates: bullim les patates senceres amb pell uns vint-i-cinc minuts. Les punxem per saber si són cuites. Les reservem.
Bullim els pèsols desgranats. Els reservem.
Bullim les tres pastanagues a trossets. Les reservem.
Muntem el plat: pelem les patates, les tallem a rodanxes i les col·loquem al voltant d’una plata. Al mig posem els pèsols i la pastanaga a trossets. La tonyina per sobre. Els ous durs tallats i adornats amb uns talls de pebrot al piquillo.
Acompanyem les patates amb una de les tres salses que tot seguit us proposem:
Maonesa:
Al got del túrmix, hi fiquem l’ou, una mica de sal i unes gotes de vinagre. Col·loquem el braç del túrmix a dins i tot seguit hi posem l’oli. Batem amb el braç elèctric primer a sota i després amunt i avall, donant aire a la salsa perquè emulsioni.
Allioli:
Agafem el morter i piquem l’all. Hi afegim una molla de pa amb vinagre i una mica de sal. Després, el rovell d’ou i anem abocant l’oli d’oliva i fent anar la mà de morter fins que lligui.
Romesco:
Posem en remull dues nyores. Rasquem la polpa amb un ganivet. La fiquem al got del túrmix. Després, hi afegim la salsa de tomàquet, dos alls escalivats (al forn, amb paper d’alumini). Hi afegim oli, sal, vinagre i una llesqueta de pa fregida. Després, les ametlles i avellanes. Ho passarem tot pel túrmix i ja tindrem la salsa feta.