Recepta: tots els colors de la samfaina

  • Una menja versàtil que tant acompanya la carn com el peix i amb què també podem fer una coca salada

VilaWeb

Neus Cuscó

22.09.2018 - 22:00

Ingredients:
1 ceba grossa
1 pebrot vermell
1 pebrot verd
1 albergínia
2 grans d’all
1 carabassó
3 tomàquets grossos
oli d’oliva, sal, sucre i pebre negre

Elaboració:
Tallem la ceba i els pebrots a daus. Els posem en una cassola amb un raig d’oli d’oliva i els fem coure. Quan la ceba transparenti, afegim l’albergínia a daus. Una mica més tard, el carabassó, que és la verdura que costa menys de coure. Quan totes les verdures estan prou cuites, afegim el tomàquet ratllat i l’all tallat petit. Salpebrem i posem un polsim de sucre per treure l’acidesa del tomàquet. Que faci un bon xup-xup i apagarem el foc quan el tomàquet sigui cuit.

La samfaina pot acompanyar la carn i el peix, el bacallà amb samfaina és un plat ben conegut. També podem fer una coca de samfaina.

Si se’n fa molta quantitat, la podem envasar i fer-ne una conserva, per guardar de cara a l’hivern. Només cal omplir els pots gairebé fins a dalt de tot, tapats i vint minuts al bany maria.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor