Recepta: Rap allagostat

  • Un primer plat pensant en les festes de Nadal

VilaWeb
Neus Cuscó
21.12.2019 - 21:50

Ingredients:
(per a sis persones)
1 cua de rap d’1,5 kg
sal
pebre vermell
20 g de mantega
50 mg de llet
el suc d’una llimona

Per a acompanyar:
una mica d’enciam o escarola
una poma àcida
uns cirerols (tomàquets cherry)
una pastanaga ratllada

Per a fer la salsa rosa:
maonesa
2 cullerades de quètxup
1 cullerada petita de mostassa
unes gotetes de conyac
2 cullerades de iogurt natural
sal, pebre negre i un raig de llimona

Elaboració:
Fem treure l’espina del rap a la peixateria.

Lliguem els dos lloms del rap amb un cordill. Els salpebrem i els mullem amb un bon raig de llimona.

Posem el pebre vermell en un plat i hi arrebossem el rap.

En una plata per a anar al forn, hi posem la llet, la mantega a trossets i el rap.

Fem coure el rap al forn, a 200º, quatre o cinc minuts per cada banda.

Traiem el peix del forn. L’escorrem i el deixem refredar.

Quan sigui fred, en traiem els cordills.

Amb molta cura, tallem el rap a rodanxes d’un dit i mig de gruix.

Col·loquem el rap al mig d’una safata, amb els trossos encavalcats, un sobre l’altre.

Al voltant, hi posem l’amanida (escarola, poma, pastanaga i cirerols) i per sobre posem una mica de salsa rosa. La resta de salsa, la posarem en una salsera.
I ja podem servir.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor