21.12.2019 - 21:50
Ingredients:
(per a sis persones)
1 cua de rap d’1,5 kg
sal
pebre vermell
20 g de mantega
50 mg de llet
el suc d’una llimona
Per a acompanyar:
una mica d’enciam o escarola
una poma àcida
uns cirerols (tomàquets cherry)
una pastanaga ratllada
Per a fer la salsa rosa:
maonesa
2 cullerades de quètxup
1 cullerada petita de mostassa
unes gotetes de conyac
2 cullerades de iogurt natural
sal, pebre negre i un raig de llimona
Elaboració:
Fem treure l’espina del rap a la peixateria.
Lliguem els dos lloms del rap amb un cordill. Els salpebrem i els mullem amb un bon raig de llimona.
Posem el pebre vermell en un plat i hi arrebossem el rap.
En una plata per a anar al forn, hi posem la llet, la mantega a trossets i el rap.
Fem coure el rap al forn, a 200º, quatre o cinc minuts per cada banda.
Traiem el peix del forn. L’escorrem i el deixem refredar.
Quan sigui fred, en traiem els cordills.
Amb molta cura, tallem el rap a rodanxes d’un dit i mig de gruix.
Col·loquem el rap al mig d’una safata, amb els trossos encavalcats, un sobre l’altre.
Al voltant, hi posem l’amanida (escarola, poma, pastanaga i cirerols) i per sobre posem una mica de salsa rosa. La resta de salsa, la posarem en una salsera.
I ja podem servir.