Recepta: Pop amb patates i allioli

  • Un plat típic dels pescadors de Badalona

VilaWeb
Neus Cuscó
09.06.2018 - 22:00

Ingredients:
(per a 4 persones)
—1 pop d’1’5 kg
—2 kg de patates noves
—1 fulla de llorer
—aigua

Per a l’allioli:
—1 rovell d’ou
—2 grans d’all
—oli d’oliva i sal

Elaboració:
Tindrem el pop al congelador 48 hores com a mínim i el traurem la vigília de fer el plat.
Posem el pop ben net i sencer en una cassola amb aigua freda i sense sal, amb una fulleta de llorer, i el fem bullir. Si és tendre, s’haurà de bullir al voltant d’una hora i un quart. Però fa de mal dir. Punxem el pop per saber si és cuit.

Un quart d’hora abans que sigui cuit, aboquem les patates pelades i a trossos a la cassola.

Una vegada cuit, traiem l’aigua de la cassola (en reservem una mica a banda) i mantenim el pop amb patates a dins. Tallem el pop amb unes tisores a trossos.

Fem l’allioli. El deixatem amb l’aigua que hem guardat del bullit i el tirem per sobre el pop i les patates. Sacsegem l’olla perquè quedi ben repartit i ja podrem portar la cassola a taula i servir.

La cuina de la Neus: pop amb patates i allioli.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor