09.06.2018 - 22:00
Ingredients:
(per a 4 persones)
—1 pop d’1’5 kg
—2 kg de patates noves
—1 fulla de llorer
—aigua
Per a l’allioli:
—1 rovell d’ou
—2 grans d’all
—oli d’oliva i sal
Elaboració:
Tindrem el pop al congelador 48 hores com a mínim i el traurem la vigília de fer el plat.
Posem el pop ben net i sencer en una cassola amb aigua freda i sense sal, amb una fulleta de llorer, i el fem bullir. Si és tendre, s’haurà de bullir al voltant d’una hora i un quart. Però fa de mal dir. Punxem el pop per saber si és cuit.
Un quart d’hora abans que sigui cuit, aboquem les patates pelades i a trossos a la cassola.
Una vegada cuit, traiem l’aigua de la cassola (en reservem una mica a banda) i mantenim el pop amb patates a dins. Tallem el pop amb unes tisores a trossos.
Fem l’allioli. El deixatem amb l’aigua que hem guardat del bullit i el tirem per sobre el pop i les patates. Sacsegem l’olla perquè quedi ben repartit i ja podrem portar la cassola a taula i servir.