Recepta: pizza

  • Un plat per a fer festa, amb els petits i amb els grans també

VilaWeb

Neus Cuscó

06.04.2019 - 21:50

Ingredients:
Per a fer la pasta:
1/2 kg farina de força
1/4 l aigua mineral
10 g llevat de forner
10 g sal
25 g oli

Per a farcir la pizza:
1 pot de tomàquet triturat cuit
1 tall de pernil dolç gruixut per a fer-lo a daus
1 grapat de xampinyons
1 pebrot vermell
1 paquet de formatge mozzarella ratllada
orenga, oli, sal

Elaboració:
Per a fer la pasta: desfem el llevat amb una mica d’aigua. Posem la farina en forma de volcà a sobre el marbre i a dins hi posem l’oli, l’aigua, la sal i el llevat desfet. Treballem la pasta amb la mà fins que quedi fina, que es desenganxi de les mans però que no es trenqui. L’emboliquem en paper film i la deixem reposar a la nevera dotze hores com a mínim.

Passat aquest temps, agafem la pasta i la treballem una mica més. Li donem la forma rodona i la posem en una safata per a anar al forn. A sobre, hi posem un llit de salsa de tomàquet, els daus de pernil dolç, uns quants xampinyons tallats a rodanxes i unes tires de pebrot vermell per donar-hi color. Espolsem orenga per sobre, un raig d’oli i sal. Finalment, hi afegim la mozzarella ratllada.

Enfornem la pizza i la deixem coure uns vint minuts, fins que sigui cuita. El forn ha d’anar fort, entre 200° i 220°.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor