06.04.2019 - 21:50
Ingredients:
Per a fer la pasta:
1/2 kg farina de força
1/4 l aigua mineral
10 g llevat de forner
10 g sal
25 g oli
Per a farcir la pizza:
1 pot de tomàquet triturat cuit
1 tall de pernil dolç gruixut per a fer-lo a daus
1 grapat de xampinyons
1 pebrot vermell
1 paquet de formatge mozzarella ratllada
orenga, oli, sal
Elaboració:
Per a fer la pasta: desfem el llevat amb una mica d’aigua. Posem la farina en forma de volcà a sobre el marbre i a dins hi posem l’oli, l’aigua, la sal i el llevat desfet. Treballem la pasta amb la mà fins que quedi fina, que es desenganxi de les mans però que no es trenqui. L’emboliquem en paper film i la deixem reposar a la nevera dotze hores com a mínim.
Passat aquest temps, agafem la pasta i la treballem una mica més. Li donem la forma rodona i la posem en una safata per a anar al forn. A sobre, hi posem un llit de salsa de tomàquet, els daus de pernil dolç, uns quants xampinyons tallats a rodanxes i unes tires de pebrot vermell per donar-hi color. Espolsem orenga per sobre, un raig d’oli i sal. Finalment, hi afegim la mozzarella ratllada.
Enfornem la pizza i la deixem coure uns vint minuts, fins que sigui cuita. El forn ha d’anar fort, entre 200° i 220°.