23.06.2018 - 22:00
Ingredients:
1 escórpora de 600 g
250 g de nata
250 g de salsa de tomàquet
6 ous
fulles d’enciam variades
un grapat de cuetes de gamba cuites
uns quants cirerols (tomàquets cherry)
sal, oli i pebre
Per al brou:
cap i espines de l’escórpora
1 pastanaga
1 porro
una mica de julivert
1 got de vi blanc
sal
Per a la salsa rosa:
maionesa
quètxup
suc de llimona
mostassa
una mica de conyac (opcional)
pebre negre
dues cullerades de iogurt natural (o nata)
Elaboració:
Comencem fent el brou: en una cassola posem aigua, el cap i les espines de l’escórpora i les verdures. Ho fem bullir un quart d’hora. Tres minuts abans de tancar el foc, afegim la carn de l’escórpora, neta d’espines i pell.
En un bol, posem la carn de l’escórpora, la nata, el tomàquet i els ous. Ho passem tot pel túrmix, sense que es trenqui gaire.
Untem de mantega i pa ratllat un motlle d’anar al forn. L’omplim amb la pasta d’escórpora i el posem al bany maria una hora, a 170 graus. Quan l’escuradents surt net, ja és cuit.
Deixem refredar el pastís del tot. El desemmotllem i el posem en una plata. Per sobre hi aboquem la salsa rosa. Guarnim el pastís amb els cirerols i les gambetes, i les fulles d’enciam pel voltant. Es pot acompanyar amb unes torradetes.