25.05.2019 - 21:50
Ingredients:
1 paquet de pasta de full rectangular
sucre
sucre de llustre
1 poma Golden
4 cullerades de cabell d’àngel
50 g de pinyons
4 cullerades de melmelada de taronja
3 o 4 rodanxes de taronja confitada
Elaboració:
—Per a fer les ulleres
Tallem una tira d’uns cinc centímetres de pasta de full en vertical.
L’ensucrem per totes dues bandes i passem el corró perquè el sucre s’hi enganxi.
N’agafem les vores i les cargolem per un cantó i per l’altre fins que es trobin a la meitat.
Tallem la pasta en porcions d’un centímetre i les col·loquem en una plata per a anar al forn, amb paper vegetal a sota.
—Per a fer els pastissets de cabell d’àngel
Tallem una tira d’uns tres centímetres de pasta de full en vertical.
Al damunt hi posem el cabell d’àngel i pinyons.
Col·loquem la pasta a la plata per a anar al forn.
—Per a fer els pastissets de poma
Tallem una tira d’uns tres centímetres de pasta de full en vertical.
Tallem la poma en quatre trossos, els pelem i els fem a talls finets.
Col·loquem els trossos de poma sobre la pasta, encavalcats.
Pel damunt hi tirem sucre de glassa.
Posem la pasta a la plata per a anar al forn.
—Per a fer els pastissets de taronja confitada
Agafem la tira de pasta de full que resa.
Posem una mica de melmelada de taronja i al damunt un tros de taronja confitada.
Posem la pasta a la plata per a anar al forn.
Enfornem, a 200°, de 15 a 20 minuts, fins que la pasta estigui daurada. Si les ulleres es fan abans, les traiem del forn primer.
Retirem la plata del forn i deixem refredar les pastes.
Un cop fredes, amb un tallador de pizza, les tallem en porcions individuals petites i les col·loquem en una safata per a servir.
Podem afegir-hi una mica de sucre de glassa per sobre les pastes de cabell d’àngel i, a les de poma, una mica de gelatina o de melmelada.