Recepta: Panellets i galetes per a celebrar la Castanyada

  • La cuina de la Neus ens ajuda a preparar la Castanyada

VilaWeb

Neus Cuscó

27.10.2021 - 20:00
Actualització: 21.10.2022 - 17:11

Us oferim diverses receptes per a fer panellets i galetes per celebrar la castanyada.

Receptes de panellets de pinyons, ametlles, coco i cafè 

Ingredients:
(per a uns setanta panellets)
–400 g d’ametlla mòlta
–400 g de sucre de llustre
–150 g de patates
–Ratlladura de llimona
–Una cullerada de sucre de vainilla

Guarnició:
–100 g de pinyons
–100 g d’ametlles crues picades
–100 g de coco ratllat
–Una cullerada de Nescafé
–2 ous
–Midó de blat de moro (Maizena)

Elaboració:
Bullim les patates amb pell. Les aixafem. Barregem la patata amb l’ametlla mòlta i el sucre. Ho treballem. Ratllem la pell de la llimona i el sucre de vainilla. Continuem treballant la pasta fins que sigui uniforme. La deixem reposar vint-i-quatre hores a la nevera. Ja tenim el massapà fet.

Dividim el massapà en quatre parts iguals i procedim a fer els panellets de diferents gustos:

Pinyons: fem boles de massapà, les passem per Maizena i per clara d’ou batuda. Enganxem els pinyons a les boles i les pintem amb rovell d’ou.

Ametlla: formem petits cilindres de massapà i hi passem Maizena i clara d’ou batuda. Els cobrim amb ametlles picades i les pintem amb el rovell d’ou.

Coco: barregem el massapà amb la meitat del coco. Formem petites piràmides, que arrebossarem amb coco ratllat.

Cafè: barregem el massapà amb una cullerada de Nescafé i en fem boles.

Untem una plata de forn amb una mica de mantega i farina i coem els panellets al forn, preescalfat a 200 graus, de 12 a 15 minuts.

Recepta de panellets de coco banyats amb xocolata

Ingredients:
–100 g de coco ratllat
–100 g de sucre
–1 llimona
–150 g d’aigua mineral
–200 g de xocolata de cobertura
–1 boleta de mantega

Elaboració:
Posem l’aigua al foc amb el sucre i una mica de ratlladura de llimona. Remenem a foc baix fins que el sucre es dissolgui. Quan l’aigua comenci a bullir, la retirem del foc i hi afegim el coco. No deixem de remenar. Ho deixem refredar una mica. En fem boletes de la mida d’un bombó. Desem les boletes a la nevera unes hores.

Mentrestant, posem la xocolata i la mantega en un bol. La desfem al microones anant en compte, un minut, remenat i si convé tornant a desfer-la. Quan la xocolata ja és desfeta, banyarem les boletes de coco i les deixarem refredar a la nevera. Abans que es refredin del tot, podem guarnir les boles amb encenalls de xocolata o anissos petits de colors.

Galetes.

Recepta per a fer galetes per a la Castanyada

Ingredients:
150 g de mantega pomada
225 g de farina de força
1 ou
100 g de sucre de glaça
sal, vainilla (líquida o sucre avainillat)

Elaboració:
En un bol, posem la mantega tova i el sucre de glaça i ho treballem. Després batem un ou i l’afegim. Un polsim de sal, una mica de vainilla i ho tornem a treballar. Hi afegim la farina. Pastem una mica fins que la pasta quedi enganxada. Posem la pasta a sobre d’un paper vegetal. L’emboliquem i la posem a la nevera, una o dues hores. Traiem la pasta de la nevera i la cobrim amb un altre paper vegetal. Hi passem per sobre el corró fins que la pasta quedi del gruix d’una galeta. Tallem la pasta amb els motlles que vulguem. I enfornem a 200° de 18 a 20 minuts.

Un cop les galetes siguin fredes, les decorem amb una barreja de sucre de glaça i unes gotes d’aigua. Ho barregem i quan queda com una pasta de merenga, suquem cada galeta per una cara. Ho deixem assecar, d’un dia per l’altre, i acabem de decorar les galetes fent els detalls amb tubs de sucre de diferents colors.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor