31.10.2015 - 02:00
Ingredients:
Pel massapà:
175 grams d’ametlla mòlta
75 grams de sucre
4 cullerades d’aigua
Una clara d’ou.
Pel dolç de rovell pastissera:
3 rovells d’ou
75 de sucre
4 cullerades d’aigua
Elaboració:
Posar a escalfar l’aigua amb el sucre. Deixar bullir dos a tres minuts remenant la barreja. Treure la cassola del foc i abocar l’ametlla mòlta, barrejant amb paciència i afegint, quan estiga tèbia la barreja, la clara de l’ou. Pastem fins que ens quede una massa fina que no s’apegue als dits. Ha de quedar més ferma que la massa de panellets per poder estendre sense que s’enganxe al marbre. Reservem a la nevera durant tres hores.
Manera de fer el dolç de rovell:
Posem a escalfar l’aigua amb el sucre. Deixar bullir dos a tres minuts remenant la barreja, fins que es faci més densa. A part, batem els rovells en un recipient que puga anar després al bany maria i li anem afegint l’almívar a poc a poc. Al bany maria i a foc lent, anem remenant amb les varetes lentament fins que quede una crema de rovell sòlida. No ha d’arribar a bullir. Tarda més de quinze minuts en fer-se.
Com formar els ossos:
Sobre el marbre cobert amb “pluja” de sucre glaç, col·loquem la massa de massapà i formem una llarga banda de cinc centímetres d’ample, omplim el centre amb una tira de dolç de rovell i tanquem donant forma de cilindre, que després tallarem a trossos de 4 centímetres. Ho deixem reposar dos o tres dies a la nevera o al rebost perquè els pastissets s’assequen bé. No necessiten forn.