Recepta: Mousse de tonyina

  • Un primer plat de bandera

VilaWeb

Neus Cuscó

16.02.2019 - 22:00

Ingredients:
2 llaunes de tonyina amb oli
125 g de barretes de surimi
2 llesques de pa de motlle sense crosta
200 g de crema de llet
3 ous
2 talls de pebrots del piquillo
sal i pebre negre

Per a guarnir la mousse:
2 cullerades grosses de maonesa
1 tall de pebrot del piquillo
1 ou dur
2 filets d’anxova

Elaboració:
En un bol, posem la tonyina, el surimi i els ous. Hi afegim la crema de llet, una molla de pa, sal, pebre i dos talls de pebrot del piquillo. Ho passem tot pel túrmix.

En un motlle de fer plum cake posem paper de forn al fons, l’untem amb una mica de mantega o oli, hi aboquem la crema i enfornem al bany maria, a 180º, durant trenta minuts. Punxem per assegurar-nos que és cuit. El deixem refredar i el desemmotllem. El podem posar unes hores a la nevera, però en aquest cas el deixarem dins el motlle.

Per guarnir-lo, barregem la maonesa amb el pebrot del piquillo i ho passem tot pel túrmix perquè quedi ben fi. Posem aquesta salsa per sobre de la mousse i la decorem amb les anxoves, l’ou dur i un tall de pebrot. Serviu la mousse acompanyada d’unes torradetes.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem

Fer-me'n subscriptor